Etter at nettopp Bakke forsvant til Lillestrøm, står Sarpsborg 08 tilbake uten hovedtrener. Og som Eurosport meldte fredag, er Ronny Deila høyaktuell for å bli ny trener i New York City i MLS.
– Som vanlig bidrar vi ikke til spekulasjoner hverken når det gjelder spillerlogistikk eller trenerspørsmål, var alt Erik Espeseth, daglig leder i Vålerenga, ønsket å si til Eurosport da.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Et navn som stadig trekkes frem i spekulasjoner i forbindelse med ledige jobber, etter å ha ledet nyopprykkede KFUM Oslo til kvalik i OBOS-ligaen, er Jørgen Isnes. I første kamp i kvaliken – som for øvrig ble spilt på intility – ble det seier mot Kongsvinger, før de røk ut mot Start borte. Det etter å ha blitt nummer fire på nivå to.
– Det er hyggelig, og det viser at man har gjort et eller annet riktig. Det er ikke slik at navnet mitt blir dratt med for moro skyld, det er et bevis på at det blir lagt merke til, med resultatene og den personen jeg er, sier Isnes til Eurosport.
Da Vålerenga forlenget kontrakten med Deila 12. desember, ble det uttalt at klubben skal satse på en yngre og mer lokal profil. Også i så måte vil det være naturlig å tenke i retning Ekebergsletta til Oslo-naboen.
Isnes avkrefter at han allerede er blitt kontaktet av Vålerenga eller Sarpsborg, der han også kjenner sportssjef Thomas Berntsen godt etter å ha vært spiller under ham i Lørenskog.
– De eneste som har kontaktet meg, er LSK. Men der er det ansatt en fyr allerede, som garantert var førstevalget. Så jeg har et veldig avslappet forhold til det. Det er moro å bli nevnt, så får man høre om det blir noe mer.
For han stiller seg langt fra avvisende til å lytte dersom han blir kontaktet.
– Alle skjønner at hvis Vålerenga eller Sarpsborg kommer på banen, så ville man gått i et møte der. Ingen sier nei til det. De har riktignok hatt svake sesonger, men det er store klubber. Vålerenga er noe av det største du kan trene i norsk fotball, sier Isnes og legger til:
– Det ville vært rart hvis en KFUM-trener, en Sandnes Ulf-trener eller en HamKam-trener hadde sagt at det ikke er aktuelt, da måtte det ha vært andre ting som sto i veien. De snakker om at «timing is everything», men vi får vel bare se hva som eventuelt dukker opp.
Han har fortsatt kontrakt med KFUM i tre år til etter at den ble forlenget i oktober, men akkurat som han selv vil være når det gjelder spillere, ser han ikke for seg at klubben vil stå i veien dersom det skulle dukke opp en mulighet som kjennes både riktig og god.
Slik det var for eksempelvis Moses Mawa i fjor sommer, selv om Strømsgodset etter det Eurosport har grunn til å tro måtte ut med om lag 600.000 kroner for å hente toppscoreren til Marienlyst da.
– Det gjelder for spillere, trenere og ledere i klubben. Er det riktig nivå, og da snakker vi opp, vil aldre klubben være noe voldsomt vanskeligere, da vil vi nok finne en løsning. Hvis vi skal tviholde på spillere, trenere og ledere tror jeg vi vil møte oss selv i døra på et tidspunkt.
Men foreløpig er han aller mest opptatt av å forberede sesongen som kommer, slik at overraskelseslaget fra i fjor kan gjenskape suksessen.
Nesten 20 mann er allerede på plass, og de venter bare på Simon Thomas før alle som var med i fjor og er ønsket, er sikret med videre. I tillegg er noen spillere på vei inn.
– Det er to spillere vi ønsker oss. Den ene var innom i høst, og kommer fra lavere i divisjonssystemet. Han har vi hatt på hospitering, og han er en Oslo-gutt som jeg tror kan passe bra inn i vår profil. Så får vi se om vi blir enige med klubben. Det er egentlig førstevalget. Så er det en til to til vi er i dialog med, i posisjoner som vi ønsker å forsterke oss i og som sørger for at det blir ytterligere konkurranse.
Klubben har også forlenget med kaptein Stian Sortevik, Mansour Gueye og Dadi Dodou Gaye.
– Vi har vært bra på spillerlogistikk de siste årene. Det tror jeg vi vil være videre også.
– Hva er det som gjør at dere har vært gode på det, mener du?
– For oss dreier det seg litt om at spillerne ønsker å komme, gjerne på prøvespill eller klubbesøk, som jeg kaller det. Vi har funnet vår plass i hierarkiet, og er klare på å hente spillere til klubbens profil og spillestil, og er opptatte av at de ønsker seg til KFUM. Da mener vi sannsynligheten er større enn hvis vi ser en på video og kanskje noen kamper og går blindt etter det, for de vet kanskje heller ikke hvordan vi holder på, kjenner ikke til at vi kanskje ikke har de fasilitetene andre har, har ikke kjent på mekanismene.
Det blir neppe store endringer i måten laget ønsker å spille fotball heller.
– Vi vet at vi må forbedre oss, som alle andre. Vi ønsker å bli bedre i enkelte faser, men det er ikke slik at vi skal bli mer kyniske eller slike ting. Vi har lagt et fundament, og det kunne vi like gjerne kastet i søpla da. Det blir samme profil, men så er det mange områder vi vet vi kan forbedre lagmessig. Vi jobber hardt med det, sier Jørgen Isnes.

Bakke toppet ønskelisten: – Skal bli klare for å ta Eliteserien med storm

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03