Bergensklubben oppgraderer den ene langsiden på Brann Stadion og har i den anledning bygget studentboliger i den. Salget av boligene ga rødtrøyene 163 millioner kroner i inntekter i 2018.
Markedsavtaler resulterte i 51,3 millioner i inntekter, mens billettinntektene var på 20,6 millioner.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Overskuddet lød på 34,2 millioner, noe som er en betydelig økning fra overskuddet på 3 millioner de to siste sesongene. Uten tribunebudsjettet gikk klubben med 4,1 millioner kroner i driftsmessig overskudd i fjor.

Rekordoverskudd

Klubben har aldri tidligere hatt et så stort overskudd.
– Tallene er som forventet og synliggjør den positive effekten byggingen og salget av studentboligene gir, forteller daglig leder Vibeke Johannesen til Branns nettsted.
Regnskapet og neste års budsjett skal godkjennes på årsmøtet i klubben 6. mars. Brann kan glede seg over inntekter fra europacupspill kommende sesong som følge av bronsemedaljen i 2018.
– Det legges opp til et nullresultat. Så vil det være en oppside dersom vi lykkes både i serien, cupen og E-cupen, sier Branns daglige leder

Ingen spillerkjøpspost

Likevel har klubben ikke budsjettert med noen spillerkjøp i 2019.
– Vi har ikke noe investeringsbudsjett. Vi har en drift som går rundt. Det gjør at om vi skaper verdier, for eksempel gjennom spillersalg, så kan det benyttes til spillerinvesteringer. Men sammenlignet med konkurrentene våre har vi ingen buffer. Vi har ikke penger på bok. Vi kan ikke bare snu oss rundt og kjøpe spillere for store summer, sier Johannesen til Bergensavisen.
(©NTB)
Har du sett siste episode av Eurosports Eliteserie-podcast:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03