– Det er et morsomt navn, det er lett å tulle med. Det er jo bra, gliser Moses Mawa.
Det er naturligvis umulig å unngå når et drammensfolk som desperat trenger frigjøring fra livet som trell i nedrykksstrid, søker frelse hos Moses fra Oslo øst på vandringen til det lovede land – kalt Eliteserie-spill i 2020.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
Familien min er katolikker, så alle barna i huset har kristne navn. Søsknene mine heter Samson og Gloria, og jeg heter Moses, selvfølgelig, sier Strømsgodsets nysignering til Eurosport.
Han svarer på spørsmål på hva navnet betyr for ham og om det kan bli for mye press før overgangen fra OBOS-liga til Eliteserie-spill for første gang.
– Det er selvfølgelig press, for det er en stor klubb som selvfølgelig skal være i Eliteserien. Jeg er jo der for å hjelpe med målpoeng og at vi holder oss.
Å leve med de enorme forventningene mener han blir problemfritt.
– Jeg må selvsagt ha noen forventninger. Så... jeg må bare «bænge» inn mål. Når det virkelig gjelder så må du ta ut litt ekstra, og det er veldig deilig – det vi lever for.
(Saken fortsetter under):

– Derfor måtte jeg bare dra til Godset

22-åringen hadde tilbud fra flere klubber i sommer, men ble overbevist av Strømsgodsets historikk med talentutvikling og et møte med trener Henrik Pedersen.
– Det er en stor klubb, en fin mulighet for meg. Den spillestilen han har er perfekt for meg, det er akkurat sånn jeg vil spille, bruke mine beste egenskaper. Gå inn bak, jage stoppere osv, det er det jeg liker. Derfor måtte jeg bare dra til Godset.
Flere av scoringene hans for KFUM denne sesongen har kommet ved at han parkerer forsvarsspillere og kommer alene med keeper. Etter eget utsagn er det få forsvarsspillere som klarer å hamle opp med Mawa om han har raskere toppfart enn dem.
Samtidig jobber han stadig med å bli bedre.
– Siden jeg kom til KFUM har jeg lært. Bare lært. Jobbet hardt med de tingene jeg må bli bedre på.
Hva er det?
– Sterkere feilvendt, bedre til å time løp og selvfølgelig effektiv foran mål. Det føler jeg at jeg har blitt bra på denne perioden.

– Sånt skjer jo, sånn er fotball

I vinter var han på prøvespill hos svenske Kalmar og Tromsø uten å få kontrakt. Siden har han fått et gjennombrudd med 10 mål på 15 kamper i OBOS-ligaen, mens Gutans spiss-signering Bryan Rojas står uten nettkjenning på seks kamper i Eliteserien.
I Tromsø er det mange som lurer på hvordan den vurderingen gikk til, men Mawa har svar.
– Sånt skjer jo, sånn er fotball. Han er sikkert en kjempebra spiller, men har bare ikke scoret enda. I vinter var jeg litt skadet og kunne ikke kjøre på 100 prosent da jeg fikk vist meg fram.
– Jeg har kanskje litt mer rutine nå, lært litt mer, følt at jeg hvert fall i år har utviklet meg mye mer enn i fjor. Det er samme fyr – bare litt bedre.
– Så får vi se om TIL angrer eller ikke?
– Ja, vi får se på det.
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55