Mente de ble «pisset på» før pause – slo tilbake med redningsmenn i begge ender

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 20/10/2019 klokken 20:58 GMT+2

Tobias Salquist slaktet eget lag i pausen. Så tok de seg kraftig sammen, selv etter en marerittstart på andre omgang.

Thomas Lehne Olsen

DRAMMEN / OSLO (Eurosport.no):
Strømsgodset - Lillestrøm 1-1
– Jeg synes vi kan være veldig fornøyd med ett poeng i dag. Vi hadde en vanskelig kamp og vi var veldig heldige i dag, sa Lillestrøm-keeper Marko Maric til Eurosport etter kampen.
LSK kom til kampen uten seier på sine fem siste kamper i Eliteserien. Den forrige kom helt tilbake til 25. august, med 2-0-seier borte mot Haugesund.
I åpningsminuttene måtte Daniel Pedersen sette seg ned på gresset. Han tok umiddelbart av seg kapteinsbindet og ruslet hoderystende av banen. I tillegg måtte Arnor Smarason melde forfall før kampen.
Og LSK kan takke målvakt Marko Maric for at de ikke lå under til pause. Først leverte han en god redning på en avslutning fra Lars Christopher Vilsvik, og så fikk også Lars Jørgen Salvesen en kjempesjanse på en heading, men igjen var Maric med på de berømte notene.
LSK var heller ikke ufarlige, men det manglet litt i presisjonen på den siste tredelen innledningsvis.
Så banket Salvesen kula rett i stanga etter godt Herman Stengel-forarbeid. Det var lysluggens tredje gode mulighet allerede før halvtimen var spilt.
(Artikkelen fortsetter under):
Omtrent midtveis i omgangen var det store prostester blant de gulkledde, som omringet dommer Tore Hansen. De mente Daniel Gustafsson ble tydelig hindret av Duplexe Tchamba etter at keeper Martin Hansen først hadde vært ute og prøvd å heade, men de fikk ingen gehør.
Sjansene og nesten-sjansene fortsatte å komme på løpende bånd i begge ender, men smått utrolig nok ebbet førsteomgangen ut uten scoringer til noen av lagene. Særlig Godset kunne være misfornøyde med akkurat det.
En som virkelig var misfornøyd med eget lags spill, var Tobias Salquist som slaktet LSKs innsats etter de første 45 minuttene.
– Jeg tror jeg aldri har vært med på å spille så dårlig i en førsteomgang. Det er pinlig det vi leverer der ute. Vi har ikke kontroll på en dritt. Kanskje skulle vi også hatt en straffe, jeg har ikke sett den, men de har store sjanser og vi skal være glad for keeperen vår nå. Vi skal inn og endre noe med mentaliteten. Vi er altfor langt fra dem og de pisser på oss, sa han til Eurosport i pausen.
Før kampen snakket Henrik Pedersen om at de hadde fått trent godt på de offensive relasjonene, og det viste laget hans også, selv om bare målene manglet i første akt.
Men ikke før Pedersen var ferdig med sitt intervju etter pause, satt den for Godset. Salvesen og Stengel kombinerte fint og det satte opp Moses Mawa alene med Maric. Sommersigneringen gjorde ingen feil og satte inn sitt tredje mål i Godset-trøya. Det tok om lag 15-16 sekunder av omgang to.
Like etter fikk innbytter Aleksander Melgalvis en enorm sjanse i den andre enden, men han klarte ikke styre det harde innlegget inn i garnet. Så fikk også Fredrik Krogstad et godt tilbud, men Hansen i Godset-buret avverget.
Med drøye 20 minutter igjen var Maric tilbake som Lillestrøms redningsmann. Mawa fikk masse tid alene med ham innenfor femmeteren, men LSKs svært gode målvakt hindret ham i å doble ledelsen.
Og da går det som det ofte går, når man ikke setter sjansene. Ifeanyi Mathew slo en nydelig stikker gjennom til Thomas Lehne Olsen, som alene med Hansen og med kapteinsbindet på armen var sikker, og satte inn sitt åttende mål for sesongen til utligning på sin gamle hjemmebane.
Flere mål ble det ikke, og dermed ett poeng til begge lag.
Lehne Olsen var likevel ikke helt enig i at poenget var «heldig».
– Nei, det føler jeg ikke. Vi hadde mange sjanser, men vi lar også Godset få mange sjanser, men et poeng hver er vel greit, sier han til Eurosport.