HAUGESUND / OSLO (Eurosport.no)
Haugesund - Viking 1-0
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Det er spesielt. Jeg har jo et spesielt forhold til Viking, jeg er jo nesten fra byen. Men jeg vil helst vinne om en måned, så egentlig driter jeg i i dag. Det er om en måned det betyr noe, sier Sandberg til Eurosport.
De to lagene møttes ikke bare til rogalandsduell, men også til et slags vorspiel før cupfinalen, der nettopp disse to klubbene møtes.
Noen fullverdig fest ble det imidlertid ikke. Nærmest scoring før pause var Viking, da Kristian Thorstvedt slo en fin pasning over til venstresiden, innlegget kom umiddelbart tilbake fra Adrian Pereira og Mikkel Desler styrte ballen i stolpen.
Like før halvtimen var spilt fikk Kevin Krygård en ålreit mulighet, men Iven Austbø var sikker. Samme Austbø måtte for øvrig gi seg til pause etter en kollisjon.
Etter pause måtte innbytter Amund Wichne i aksjon, da han akkurat i tide fikk trippet bakover og fistet ballen fra Nicklas Sandberg over til corner etter drøye timen.
I det 78. minutt pekte dommer Ola Hobber Nilsen på straffemerket. Sondre Bjørshol stoppet skuddforsøket fra Bruno Leite med armen. Nevnte Sandberg var sikker fra ellevemetersmerket, og innbytter Wichne var sjanseløs, til tross for at han gikk rett vei.
– Det var klønete av meg å slenge opp armen der, så den er vel grei, det er straffe det, sier Bjørshol til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under):
Så sent som i 2016, da han spilte i naboklubben Sandnes Ulf, var gutten fra Sandnes på prøvespill i Viking, uten at det ble noe mer ut av det. Som barn var han også Viking-supporter.
På overtid fikk Viking noen enorme sjanser, men Helge Sandvik og kameratene hans fikk ryddet unna med hjertet i halsen.
(Artikkelen fortsetter under):
Med seier kunne Viking passert Rosenborg og klatret helt opp i ryggen på Odd på tredjeplass, bare tre poeng bak. Med bare to kamper igjen og seks poeng opp, røk nok det siste medaljehåpet for Stavanger-laget.
– Dette gjør at vi sannsynligvis er ute av den kampen. Vår sjanse til å vinne noe i år, den ligger i cupen, sier Bjarne Berntsen, som også var inne på at en utligning på tampen neppe ville vært fortjent og at det så ut som en korrekt straffe til Haugesund i intervjuet med Eurosport etter kampen.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52