Askers Marcus Mehnert er klar for Brann. Det var Bergens Tidende som omtalte saken først.
Eurosport kunne også erfare at spilleren hadde signert. Senere på kvelden ble det bekreftet på Branns hjemmeside at 21-åringen blir Brann-spiller de neste tre årene.
– Det er en ære. Det er en av norges alle største klubber, så helt fantastisk. Jeg er veldig fornøyd med å ha signert en treårskontrakt, så nå gleder jeg meg til å starte, sier Mehnert til Eurosport.no.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Denne sesongen endte han med 15 mål på 26 kamper, og en fjerdeplass på toppscorerlisten i PostNord-ligaen avdeling 1. Men unggutten legger ikke skjul på at det kommer til å bli tøft.
– Det å gå fra 2. divisjon til et av norges beste lag, er et stort steg. Nå gjelder det å jobbe hardt og være tålmodig. Målet mitt er å få vist meg fram og få spilletid, men jeg er ydmyk på det at det er en stor klubb jeg kommer til og et stort steg å ta, forteller han.
– Men jeg har stor tro på meg selv som spiller og har utviklet meg bra den siste tiden. At Brann viser interesse og har troen på meg, gjør at jeg har stor tro på meg selv. Det var noe av grunnen til at valget endte her. Jeg har hørt veldig mye bra om Bergen, Brann og supporterne, legger han til.

– God sesong for Asker

Branns sportssjef, Rune Soltvedt er godt fornøyd med signeringen.
– Han har hatt en veldig god sesong for Asker i 2. divisjon. Vi har sett ham og fått gode referanser fra folk som kjenner ham godt, sier Soltvedt til brann.no.
Ovenfor Eurosport utdyper han:
– Det ble mulighet for å signere en ung spiss. Han har hatt en god sesong i Asker og gjort det bra der. Vi signerer han for tre år, fordi vi har veldig god tro på han og vil se hva han kan utvikle seg til, sier sportssjefen til Eurosport.no.
– Vi vil se om han klarer å etablere seg nå eller om det blir på sikt, legger han til.
– Så det kan være aktuelt å låne han ut?
– Vi presisere at han tas inn som en fullblods Eliteserie-spiller, men vi får se hvordan det utvikler seg utover våren.
Med denne nysigneringen betyr det at Menhert blir den fjerde spissen i stallen.
– Tre år er ganske lenge, men vi har ulike lengder på flere spillere, så det er forskjellige ting som spiller inn. Vi er tilhenger av rettferdig, tøff konkurranse, sier han.

Stor interesse

Tidligere har 21-åringen sagt til Eurosport at flere klubber hadde meldt sin interesse.
– Det har vært et par måneder hvor det har vært mye interesse fra flere klubber, så vi måtte finne det som var best for meg. Når Brann viste så konkret interesse de siste ukene så var det ikke et vanskelig valg. Det som avgjorde var det Brann står for, spilletid og jeg har hørt mye bra om Lars Arne Nilsen. Så hele pakken hørtes bra ut, sier han til Eurosport.no.
– Jeg signerte ikke her for å si at jeg skal bli lånt ut, jeg har tro på mine ferdigheter. Jeg har ambisjoner om å spille allerede i år, men for meg gjelder det å ta store steg, jobbe knallhardt og da kommer også resultater. Det er en lang kontrakt og det viser at de er tålmodig med meg. Jeg gleder meg veldig, legger han til.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03