Lillestrøm - Tromsø 4-0
Formkurven har pekt nedover de siste kampene, og tidligere denne uken sa sportssjef Simon Mesfin til Eurosport at de tre kommende kampene før ferien ville være litt definerende for hvordan resten av sesongen vil bli. De tre kampene består av bunnlagene Tromsø og Strømsgodset hjemme, med en tur til Kristiansund mellom der.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Og det startet veldig bra mot Tromsø. Etter kvarteret fikk midtstopper Tobias Salquist stå altfor alene på corner, og fra sin posisjon på bakre stolpe han Lillestrøm i ledelsen.
Og bedre skulle det bli. Arnor Smarason var arkitekten og vendte ut til Aleksander Melgalvis på høyresiden. Med høyrefoten la han ballen til rette og skjøt i lengste hjørne med venstre. En pen scoring, og dobling etter drøye 20 minutter.
– Det er en ræva kamp av oss, vi er ikke i nærheten av noe. Vi er for dårlige offensivt og for dårlige defensivt, og vi ligger under 2-0 fullt fortjent, sa Tromsø-kaptein Simen Wangberg til Eurosport i pausen.
Etter pausen ble det mest temperatur da Melgalvis sent og stygt klipte ned Marcus Pedersen bakfra, og flere spillere fra begge lag røk litt i tottene på hverandre.
– Den går det an å være enda strengere på, uttalte Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.
(Artikkelen fortsetter under):
Men så kom spikeren i kista, da Daniel Gustafsson demonstrerte at også han besitter gode avslutningsegenskaper, da han banket inn 3-0.
– Det er så viktig det. Jeg kan ikke få sagt hvor viktig det er for Lillestrøm, kommenterte Jonsson i studio.
Og så var det Kristoffer Ødemarksbakken sin tur til å skinne. Han skar inn fra venstre og bøyde ballen vakkert opp i lengste hjørne på langskudd. Dermed var heller ikke savnet av toppscorer Thomas Lehne Olsen like stort på Åråsen.
– Jeg visste da den gikk fra foten at den kom til å gå i lengste. Det er et skudd jeg har trent veldig mye på opp gjennom årene, så det er deilig å se at treninga hjelper, sier Ødemarksbakken til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under):
Lillestrøm var også nærmere sitt femte enn Tromsø kom redusering, men Gudmund Kongshavn leverte en redning fra øverste hylle på avslutningen fra Moses Ebiye.
– Det er klart at dette er en enorm boost for oss. Vi har hatt noen tøffe uker etter en strålende seier mot Vålerenga. Vi viser at vi har høyt høyeste nivå, men må heve vårt laveste nivå, sier Arnor Smarason til Eurosport.
Mushaga Bakenga fikk en kjempesjanse i sluttminuttene, men LSK-målvakt Marko Maric vartet opp med en ny god redning, og fortsatte det gode spillet han har vist denne sesongen.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05