Populære sporter
All sport
Vis alt

Stjernesigneringen ute i lang tid: – Uheldig for begge parter

Espen Blaker

Oppdatert 07/08/2019 klokken 17:24 GMT+2

Mate Males hadde rukket å imponere alle i og rundt klubben før han ble skadet – 14 minutter ut i Eliteserie-debuten.

males

Foto: Eurosport

Males ble byttet inn til sin første Eliteserie-kamp mot Rosenborg sist lørdag, men etter bare 14 minutter måtte han forlate Sarpsborg Stadion med store smerter.
Nå bekrefter sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, at kroaten mest sannsynlig mister resten av sesongen.
– Han har en grad to leddbåndsskade i kneet, noe som betyr mellom 8 og 12 uker på sidelinjen. Det er uheldig både for Male og oss.
Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først meldte at Males var ute i lengre tid.

– Hell i uhell

Males, som har A-landskamper for Kroatia, hadde ikke vært Sarpsborg 08-spiller i mer enn noen dager før skadesmellen. Men 30-åringen hadde allerede rukket å gjøre seg bemerket.
– Han har jo ikke vært hos oss lenge, men allerede på den korte tiden før skaden har man kunnet se at dette er en spiller med et nivå som er et knepp opp fra de fleste Eliteserie-spillere, sier Berntsen.
Selv om Males blir borte en stund, innrømmer sportssjefen at det kunne vært verre.
– Det var litt hell i uhell. Hadde han hatt litt stivere bein når han fikk Gjermund Åsen over seg, så hadde han røket korsbåndet.

Potensiell økonomisk smell

Men selv om Males var tiltenkt en sentral rolle på S08-midtbanen, graver ikke sportssjefen seg ned av den grunn.
– Nå har vi Gaute Vetti tilbake fra skade, og Koulibaly ser veldig bra ut på trening. I tillegg har man Matti Lund Nielsen, Kristoffer Zachariassen og Jonathan Lindseth i bakhånd, så vi har bra dekning. Selv om Mate kanskje hadde bragt oss opp på et høyere nivå.
Da Males nylig har kommet til Norge, står Sarpsborg 08 i fare for å gå glipp av verdifull kompensasjon i form av sykepenger. Det bruker ikke Berntsen veldig mye energi på.
– Lider vi et økonomisk tap på grunn av dette er jo det selvfølgelig leit, men det er jo selve skaden som er det triste her. Mate er på mange måter ikke noen overbetalt Eliteserie-spiller, så det lever vi med.

– Har luftet tanken om et lengre samarbeid

Males har i utgangspunktet kontrakt med Eliteserie-klubben ut 2020, etter at spilleren selv ønsket et lengre opphold enn det han ble forespeilet (ut 2019).
Berntsen avslører at oppholdet fort kan strekke seg enda lenger enn 2020 også.
– Vi har funnet kjemien fort, og har allerede begynt å lufte tanken om et enda lengre samarbeid. Men nå er det viktigste å få ham tilbake, så får vi se hva som skjer.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame