• Mjøndalen - Stabæk ser du på Dplay, Eurosport Player og MAX, lørdag fra kl.18.00. Få tilgang her!
NADDERUD (Eurosport.no): Stabæk er laget som fikk med seg flest spillere i VM-troppen til U20-landslaget og ungdomssatsingen i Bærum-klubben fikk mye ros i etterkant av uttaket.
Les mer: Eurosport-ekspert hyller Stabæks talentarbeid: – Ingen klubb som er i nærheten
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 KLOKKEN 08:03
I tillegg til det gode uttaket for «de Blaa» er de laget som stilte med det yngste mannskapet forrige serierunde. Seks egentuviklede spillere var i startelleveren, mens ytterligere to kom inn. Det er uten at man regner med Franck Boli, som også regnes som egenprodusert i statistikkene.
Eurosport.no møter noen av de unge guttene dagen etter cupseieren mot Heming. Ved siden av en stadig bedre Nadderud-matte forteller de om hvordan de opplevde å komme gjennom akademiet og slå gjennom på Norges øverste nivå.
– Fra tidlig alder så fokuseres det på å utvikle unge spillere og det gjøres på en profesjonell måte. Jeg synes det er mange gode spillere som pusher hverandre fra tidlig alder, sier Emil Bohinen, som er en av de fire Stabæk-spillerne som skal spille i U20-VM i Polen senere i år.
Les også: Dette er helt U20-troppen
En annen som har spilt fast i Stabæk i noen år, er Hugo Vetlesen. Han har 55 kamper for klubben, til tross for at han fylte 19 år i år.
Han er en av dem som tidlig ble satset på, noe han mener kan være en positiv faktor i klubben.
– Det gir håp til andre unge gutter som kommer nå. Det viser at de slipper til unge spillere, og det gir dem en liten ekstra motivasjon for å gi det lille ekstra for å nå opp, sier Vetlesen.
Begge to trekker frem gode trenere og tett oppfølging fra tidlig alder, og med en klubb som har hatt en presset økonomisk hverdag i lang tid, har det vært viktig.
Med en snittalder på 22,5 år i 2-0-seieren mot Bodø/Glimt forrige helg viser det at de fortsatt kan konkurrere sportslig.
– En ting er å ta spillerne opp i A-stallen og la dem trene med de store gutta, en annen ting er å gi dem sjansen utpå her i Eliteserien, sier Bohinen og legger til:
– Det er et høyt tempo. Det tar kanskje noen kamper å bli vant til tempoet, i hvert fall for meg. Og når man får den muligheten i Stabæk så er det ikke tilfeldig at det er flere unge gutter som slår igjennom.
Les også: Nøkkelspiller ute på ubestemt tid for RBK
Vetlesen mener de er godt forberedt på å takle nivået tidlig.
– Vi har hatt god matching gjennom flere år. Vi har vært på flere utenlandsturneringer med Stabæk hvor vi får kjent på nivået. Flere har vært på landslaget hvor vi får matchet oss mot de beste internasjonalt og det har vært viktig, sier Vetlesen.
Hvordan ungguttene klarer seg mot Mjøndalen i den sjette serierunden kan du se på Dplay, Eurosport Player og MAX, lørdag fra kl.18.00. Få tilgang her!
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 KLOKKEN 17:56