BEKKESTUA / OSLO (Eurosport.no):
Ohi Omoijuanfo nærmer seg med stormskritt en overgang fra Stabæk til Molde. Sportssjef Inge André Olsen bekrefter overfor Eurosport.no torsdag at spilleren er i Molde for å forhandle fram de personlige betingelsene før avtalen går i boks.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Spilleren har fått tillatelse til å reise opp og gjøre det han trenger å undersøke før vi kan inngå en overgangsavtale. Vi hadde ikke sendt ham opp dit om vi ikke var i nærheten av hverandre hva gjelder rammene, sier Olsen.
– Så det er enighet om summen?
– Jada, vi hadde ikke sendt ham opp dit om vi ikke var i nærheten av hverandre.

– Han ønsker det selv

Ifølge Romsdals Budstikke, som skrev om Ohi-avtalen først torsdag, skal den avtalte prisen være 7-8 millioner kroner, mens TV 2 melder om en salgssum mellom 9-12 millioner.
Olsen understreker at overgangen ikke er hundre prosent i boks da han prater med Eurosport.no ved 12-tiden torsdag. Likevel svarer han på hva laget mister når spilleren forsvinner fra klubben.
– Vi mister en spiller som har mange kamper i Eliteserien for oss, en stor bidragsyter, og en spiller som det har vært konkret interesse for i alle overgangsvindu. Men om han blir borte nå, så er det noe han selv ønsker, og noe vi også kan leve med, sier han.

Vil heie på Ohi

Sportssjefen er ærlig på at det ofte er slik at man savner noen spillere som forsvinner mer enn andre. Han tror Ohi kan bli en av dem.
– Ohi er en bra kar som har vært her siden 2016. Første sesongen reddet han oss i playoff, og i 2017 ble han toppscorer. Han har lagt ned et arbeid hver eneste dag, og vi kommer til å heie på Ohi hver kamp bortsett fra når han spiller mot oss. Om det nå skulle bli Molde, sier han.
Forrige sesong scoret Omoijuanfu åtte mål i Eliteserien. I 2017 fikk han 17 nettkjenninger.
Dette sa Henning Berg om en Ohi-overgang for litt siden.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03