Populære sporter
All sport
Vis alt

Stabæk-profiler ute på ubestemt tid

Espen Blaker

Oppdatert 05/06/2019 klokken 13:06 GMT+2

Både Hugo Vetlesen og Tobias Børkeeiet har fått påvist kyssesyken.

stabæk

Foto: Eurosport

Det melder VG.
– Vi får ikke svaret på hvorfor de har fått det, men de har fått påvist positive prøver. Siden det er to unge lovende fotballspillere, blir det mye hausing rundt dette. Men det er veldig vanlig for denne aldersgruppen, sier Stabæk-lege Arne Røde til avisen.
Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal mener situasjonen er dramatisk for Bærums-klubben.
– Det er dramatisk for Stabæk å miste to av sine viktigste spillere på ubestemt tid. Det kan jo også sette en stopper for eventuelle salg i sommer. Nå spørs det på prognosen, for det varierer jo veldig når det kommer til kyssesyken. Dette er først og fremst en tøff sak for Stabæk og guttene selv.
Nyheten kommer svært ubeleilig for et Stabæk-lag som ligger på direkte nedrykksplass etter 10 av 30 kamper.
– Kan dette rett og slett føre til at Stabæk rykker ned?
– Det kan være en avgjørende faktor til at Stabæk går ned, det kan det. Det holdt hardt i fjor, og det ser farlig ut også i år. De har en tynn stall og mangler erfaring. De har nok folk som kan gå inn og gjøre en jobb, men om det blir samme balanse i laget er jeg usikker på. Det gjør uansett et innhogg i kvaliteten.
Kyssesyken (mononukleose) er en virusinfeksjon som oftest rammer barn og unge. Infeksjonen arter seg som regel som som kraftig halsbetennelse og medfører som regel også infeksjon utenfor halsen, blant annet i lever og milt.
Hvor lenge Vetlesen og Børkeeiet nå blir ute, er vanskelig å si. I de fleste tilfeller blir man friskmeldt i løpet av en måneds tid, men det hender at det kan gå flere måneder.
Vetlesen og Børkeeiet er i tillegg to av klubbens heteste salgsobjekter. Spesielt Børkeeiet har vært fulgt tett av flere internasjonale toppklubber det siste året.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame