• Se den avgjørende kvalifiseringskampen mellom Lillestrøm og Start på Eurosport Norge på onsdag kl.19. Skaff deg tilgang her!
Plassering 2019 - 8

Nøkkelperson

Inge André Olsen. Sportssjefen våknet virkelig til liv i 2019 etter å ha vært i dvale et par vinduer. Spesielt høstens signeringer var kruttsterke av Olsen. Stabæk går inn i ny arena 2023 og frem til da er Olsens jobb livsviktig. Klubben har ingen grunn å stå på og må leve fra hånd til munn. Kjøp og salg må holde liv i klubben og der har sportssjefen vært formidabel over mange år.

Troppsituasjon

Som alltid er det usikkert med Stabæk, men jeg har sjelden sett dem så godt forberedt som foran 2020-sesongen. Mats Solheim er hentet fra Hammarby og Jesper Isaksen fra Kristiansund. Skytte og Toutouh forsvinner trolig tilbake til Danmark. Brynhildsen selges og Bohinen er brennhet, men Stabæk ser uansett skarpe ut.

Trenersituasjon

Janne Jönsson kom inn og leverte til terningkast seks i sitt comeback på Nadderud. Den sindige svensken og Bærums-klubben er en perfekt match. Forlengelsen av han var det viktigste Inge André Olsen gjorde i 2019.
ØkonomiDen vil aldri kunne bli stabil før Stabæk får en ny arena, men den er vel så bra som den kan bli under rådende omstendigheter. Salgene av Boli og Børkeeiet gav kjærkomne kroner inn i kassa. Siden kan det komme inn nye penger når Brynhildsen og Bohinen selges.
Saken fortsetter under:
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
KeepereMarcus Sandberg var en av ligaens aller beste spillere dennes sesongen og nærmest en vegg lengst bak hos Stabæk. Han signerte en lengre avtale i sommer. Bak han har Simen Lillevik agert som back-up. Hans avtale går ut og nå mistenker jeg at unge Marius Ulla født 2002, fra det egne akademiet blir satset på som andrekeeper.
ForsvarDemidov gir seg, men Yaw Amankwah har tatt over rollen og vel så det etter han kom fra dansk fotball i sommer. Hanche-Olsen hevet seg virkelig med bergenseren ved siden av seg og var svært god i høst. En god siste del av sesongen hadde også Hernandez og Jeppe Moe. Når man i tillegg fått inn Mats Solheim i denne lagdelen, ser det mer enn brukbart ut. Steinar Strømnes har signert for Ham Kam uten at det forstyrrer nattesøvnen til Jönsson. Kanskje er bredden litt dårlig. MidtbaneSkytte og Toutouh som har vært leid inn, forsvinner trolig ut portene på Nadderud. Avtalene til Gyasi og Rusike går ut og de blir nok ikke forlenget. Emil Bohinen bør være brennhet hos flere europeiske klubber. Men Stabæk har mange gode midtbanespillere. Askildsen er meget spennende. Luc Kassi er en god spiller og siden må Stabæk prøve å få fart på Hugo Vetlesen igjen. Tortol Lumanza er et enormt sparekapital, men han må få av seg noen trivselskilo og komme seg i ordentlig form. Her kan Stabæk ha et monster av en spiller i 2020. Jesper Isaksen går også inn og gir denne lagdelen ekstra bredde. AngrepOla Brynhildsen selges i januar-vinduet og Daniel Braatens tid begynner nærme seg slutten. Jeg mistenker at Olsen gjør alt for å løse Kasper Junker fra sin danske klubb. Janne Jönsson-kjenningen Kinoshita har vært direkte svak og ligner et bom-kjøp. Oliver Edvardsen har vært en positiv overraskelse. Stabæk bør ha inn en ny angrepsspiller av klasse. Men vi skal heller ikke glemme at det finnes en dark horse som trolig er litt bortglemt av det norske folk. Filip Valencic skjøt Inter Turku til gull i den finske ligaen denne sesongen. Han ble toppscorer i ligaen med 15 mål på 22 kamper. Kanskje kommer han hjem og frelser Bærumsklubben. Realistiske signeringerBenjamin Stokke: Den tidligere KBK-spilleren har vært iskald i Randers og kan være en perfekt match sammen med Kasper Junker. Kanskje vil han være nærmere hjemme. Stokke er fra Tønsberg. Samtidig er han i en alder der han må spille førstelagsfotball. Stabæk har økonomi til å løse Stokkes lønnssituasjon gjennom en sign on fee. Julian Kristoffersen: Sentertanken som dro ung til dansk fotball og har etter det blitt der, først i FCK og deretter i Hobro. Han har vært inn og ut av laget og jeg går fortsatt å venter på gjennombruddet. Han har en fysikk som er helt ekstrem og kanskje et miljøskifte til norsk fotball kan gjøre at han løfter seg de siste prosenten. Også han passer bra sammen med Junker eller Edvardsen.
Saken fortsetter under:
Mikal Ishak: Den 26-årige svenske spissen har vært ute siden han var 19 år. Tyskland, Italia og Danmark har han bodd i. Han har kjørt seg litt fast nå i Nürnberg og trenger et miljøskifte. Stabæk er ekspert på å få i gang disse spillerne og kraftfulle Ishak med en av Stabæks lettbeinte spillere ved siden av seg kan smake fugl.

Prognose 2020

Det ser bedre ut enn på lenge for Stabæk. Litt penger i kassa og en spillerstall som ser bra ut ved starten av en oppkjøring. Når skjedde det senest? Da tror jeg vi må tilbake til sist gang Janne var der. Med litt flyt er dette laget med og utfordrer om en plassering i toppen kommende sesong.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03