SARPSBORG / OSLO (Eurosport.no):
Østfold-laget nådde gruppespillet i Europa League, og sikret seg fem poeng fra dobbeltkampene mot Besiktas, Malmö og Genk.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Sportssjefen legger ikke skjul på at oppmerksomheten og pågangen rundt laget økte betraktelig i takt med at de gjorde seg bemerket i den gjeve turneringen.
– Plutselig fikk helt anonyme spillere telefoner fra både et titalls agenter og kvinnfolk torsdagskvelden etter kamp, sier Berntsen til Eurosport.no, med et smil om munnen.
LES OGSÅ: Ny vår for tidligere storscorer?
Sett denne? Artikkelen fortsetter under videoen:

– Morsomt og lærerikt

Han understreker hvor viktig det er for klubben å bevare bakkekontakten etter det som ble som en eventyrsesong, til tross for laget til slutt endte på en niendeplass i Eliteserien.
– Vi kan ikke være kjepphøye ennå vi. Sarpsborg 08 har ingen gullmedaljer, og om man tar en titt på oss, så har vi gjort plenty av feil også. Det lærer vi av, sier han.
Belastningen med Europa i tillegg til Eliteserie-spill ble større enn hva klubben var vant med. Berntsen mener de lærte masse av den hektiske perioden med konkurranse på to fronter. Dette til tross for at det ble en tung høst i hjemlig serie.
– Europa var ekstremt morsomt og lærerikt. Samtidig var det en ekstremt mye større belastning enn vi var vant med. Da tenker jeg både på det fysiske, reising og trykket fra media og utenfra, sier han.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Skal gjøre ting annerledes

Selv om det ble seier mot Genk på hjemmebane, uavgjort mot Malmö både hjemme og borte, og flere scorede mål mot Besiktas, kommer ikke klubben til å jobbe etter samme oppskrift ved neste Europa League-anledning, ifølge Berntsen.
– Neste gang vi går inn i Europa League, da gjør vi en del ting annerledes, sier han, som har jobbet aktivt på overgangsmarkedet i vinter. Ni nye spillere har blitt hentet inn til laget, og elleve har forsvunnet.
Det siste hentet i rekken er stortalentet Boubacar Konté, som sammenlignes med Krépin Diatta.
Østfold-laget spiller seriepremiere mot Molde 31. mars.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03