Scanpix

– Plutselig fikk helt anonyme spillere telefoner fra agenter og kvinnfolk

– Plutselig fikk helt anonyme spillere telefoner fra agenter og kvinnfolk

13/03/2019 19:43Oppdatert 14/03/2019 09:30

Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, forteller om oppturen etter Europa League-suksessen forrige sesong.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

SARPSBORG / OSLO (Eurosport.no):

Østfold-laget nådde gruppespillet i Europa League, og sikret seg fem poeng fra dobbeltkampene mot Besiktas, Malmö og Genk.

Sportssjefen legger ikke skjul på at oppmerksomheten og pågangen rundt laget økte betraktelig i takt med at de gjorde seg bemerket i den gjeve turneringen.

– Plutselig fikk helt anonyme spillere telefoner fra både et titalls agenter og kvinnfolk torsdagskvelden etter kamp, sier Berntsen til Eurosport.no, med et smil om munnen.

Sett denne? Artikkelen fortsetter under videoen:

Video - Sjekk Salvesens Zenit-flørt: – Håper på overgang

00:58

– Morsomt og lærerikt

Han understreker hvor viktig det er for klubben å bevare bakkekontakten etter det som ble som en eventyrsesong, til tross for laget til slutt endte på en niendeplass i Eliteserien.

– Vi kan ikke være kjepphøye ennå vi. Sarpsborg 08 har ingen gullmedaljer, og om man tar en titt på oss, så har vi gjort plenty av feil også. Det lærer vi av, sier han.

Belastningen med Europa i tillegg til Eliteserie-spill ble større enn hva klubben var vant med. Berntsen mener de lærte masse av den hektiske perioden med konkurranse på to fronter. Dette til tross for at det ble en tung høst i hjemlig serie.

– Europa var ekstremt morsomt og lærerikt. Samtidig var det en ekstremt mye større belastning enn vi var vant med. Da tenker jeg både på det fysiske, reising og trykket fra media og utenfra, sier han.

Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Video - Blåmandag for Sarpsborg 08s spillere – avslører hvem som er best og verst

02:06

Skal gjøre ting annerledes

Selv om det ble seier mot Genk på hjemmebane, uavgjort mot Malmö både hjemme og borte, og flere scorede mål mot Besiktas, kommer ikke klubben til å jobbe etter samme oppskrift ved neste Europa League-anledning, ifølge Berntsen.

– Neste gang vi går inn i Europa League, da gjør vi en del ting annerledes, sier han, som har jobbet aktivt på overgangsmarkedet i vinter. Ni nye spillere har blitt hentet inn til laget, og elleve har forsvunnet.

Østfold-laget spiller seriepremiere mot Molde 31. mars.

Sett denne?

Video - Eurosports Eliteserie-podcast: Detaljene om RBK-sagaen, speiding og beste kjøp og salg

01:05:48
0
0