Populære sporter
All sport
Vis alt

Spår tøff nedrykkskamp: – Dette er helt krise

Oppdatert 21/03/2019 klokken 22:02 GMT+1

Joacim Jonsson mener det ser kritisk ut for Stabæk etter at Ohi Omoijuanfo ble solgt til Molde. Stabæk-sportssjefen hevder han er helt rolig.

Stabæk

Foto: Scanpix

BEKKESTUA / OSLO (Eurosport.no):
Etter at Romsdals Budstikke torsdag kunne erfare at angrepsspilleren nærmet seg en overgang til Molde, tok det ikke lang til før overgangen ble bekreftet.
Der hvor Romsdals-laget åpenbart mener alvor i kampen om seriemesterskapet, står det ikke like lystig til i Stabæk.
Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson mener varselslampene bør blinke på Nadderud nå.
Sett denne? Saken fortsetter under:

– Helt krise

Han mente allerede før Ohi-salget at Bærums-laget var en av de heiteste kandidatene til å rykke ned fra Eliteserien.
– Nå er det helt krise. Salget av Ohi er absolutt ikke bra for Stabæk, sier Jonsson.
Han mener Stabæk hadde ligaens beste spissduo med Ohi og Franck Boli. Til sammen scoret de 25 mål på norsk toppnivå forrige sesong.
– Stabæk hadde det beste spissparet i hele ligaen. Bedre enn Rosenborg og alle andre. Og for et uerfarent Stabæk-lag har det vært alfra og omega å kunne stole på de to på topp, sier han.
Han mener salget av Ohi sender laget et steg nærmere en bunnkamp i Eliteserien.
– Nå blir jeg svært overrasket om Stabæk klarer å unngå at denne sesongen vil handle om å overleve, sier han.
Saken fortsetter under:

Stabæk-modellen

Konfrontert med uttalelsene fra Jonsson, svarer Stabæks sportssjef slik:
– Vi har selvsagt vurdert hva vi sitter igjen med, opp imot hva vi mister i Ohi. Så har antakeligvis vi bedre innsikt i Stabæk og driften enn hva Jonsson har, sier han, og smiler lurt.
– Hva gjør dette med deres muligheter for å overleve i Eliteserien?
– Jeg tror det kommer til å gå bra for vår del. Det er masse talent i denne gruppa, og det er ikke slik at vi sier fra oss muligheten til å holde oss i Eliteserien ved å selge Ohi. Vårt mål er å holde seg, og vår modell går ut på å utvikle spillere, sier han.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Usikker på alternativene

For noen uker siden ble angrepsspiller Matthew Rusike hentet til Stabæk. Ola Brynhildsen har også vært spiss i noen av oppkjøringskampene før denne sesongen, mens Sindre Mauritz-Hansen er tilbake fra sitt suksessfulle låneopphold i Strømmen.
– Jeg er usikker på Rusike. Det ville overrasket meg om han gikk rett inn og erstattet Ohi. Mauritz-Hansen var god i OBOS-ligaen, men det var OBOS-ligaen. Jeg er spent på hvordan Stabæk håndterer innspurten på overgangsvinduet her, sier han.
Olsen er klar på at nøkkelspilleren skal erstattes. Han vet bare ikke helt hvordan foreløpig.
– Vi må prøve å finne en erstatter. Vi har ålreit bredde i troppen og mange som har tatt steg i vinter. Men vi kan komme til å fylle på med spillere på tampen av overgangsvinduet. Vi skal stable på plass et bra lag, sier han, og skisserer et vanskelig marked å manøvrere seg fram i.
– Spisser er det mest ettertraktede i markedet. Om vi finner en vi tror vi kan utfordre Boli så skal vi utforske mulighetene. Vi får se om vi henter en erstatter eksternt, eller om vi bruker spillere som allerede er her, sier Inge André Olsen.
Fått med deg denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame