Søderlund x5 og debutant-scoring i storseier – sjekk treningskampene

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 10/06/2019 klokken 20:30 GMT+2

16 år gamle Audun Engen Vik scoret 8-0-målet i 8-0 for Rosenborg over Kolstad i mandagens treningskamp på Lerkendal. Alexander Søderlund scoret hele fem ganger. Se oversikt over treningskampene her.

Alexander Søderlund

Engen Vik fikk nylig proffkontrakt med Rosenborg og er sønn av sin far Bjarte, som tok OL-gull i kombinert både individuelt og for lag i Nagano i 1998.
Rosenborg ledet 2-0 til pause etter to scoringer av Alexander Søderlund. Pål André Helland la på til 3-0 etter straffespark, og Søderlunds hattrick kom med 4-0. Samuel Adegbenro var nestemann på scoringslisten før Søderlund puttet sitt fjerde og femte for kvelden.
16 år gamle Engen Vik fikk æren av å score kampens siste.
Flere lag har benyttet pausen i Eliteserien til å spille treningskamper. Molde slo Kristiansund 3-2. Vegard Forren ble matchvinner, med konas navn bakpå drakta etter en spøk fra materialforvalter Tore Monsen, skriver Romsdals Bustikke.
Stabæk – som trolig skal ledes av gamletrener Jan Jönsson fremover – ble slått 1-0 borte av Lillestrøm, etter en scoring av Aleksander Melgalvis.
Torgeir Børven viste at målformen ikke har forsvunnet i pausen. Han scoret i likhet med Jone Samuelsen for Odd, da Notodden ble slått 2-1.
For Bodø/Glimt ble det en bra dag, da de igjen viste at de nå er det beste laget i nord. Tromsø ble slått hele 4-1.
– Resultatet er ikke bra. Og det kunne ha vært verre, om Glimt hadde satt sjansene sine. Vi var ikke gode nok. Så enkelt er det, sa en ærlig Simo Valakari til Nordlys etter kampen.
Bård Finne har vært litt ut og inn av laget i sesonginnledningen, men markerte seg med både mål og to målgivende da HJK Helsinki ble slått 4-1 av Vålerenga søndag kveld.
Brann slo Sogndal 3-2, mens to mål av Kristoffer Velde sørget for at FK Haugesund til slutt ordnet 2-2 mot Sandnes Ulf.
Start stakk av med seieren 2-1, men det folk som følger Viking nok var mest opptatte av, var at Johnny Furdal endelig var tilbake i spill etter skaden. Han fikk om lag 20 minutter på banen i treningskampen.