TRONDHEIM (Eurosport.no):
– Jeg vet jo grunnen til at ting har vært som det har vært. Da er det litt lettere å gå gjennom det også, for jeg visste at kom til å ta tid. Det visste trenerene også, det er derfor de har stått med meg hele tiden. Jeg har også fått mye hjelp fra familie og sånt, og så har jeg et floatingsenter i Tronheim som har hjulpet meg utrolig mye. Det er vel det som har gjort det.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
– Er det noe du vil utdype, grunnene til at det gikk som det gjorde?
– Jeg tror det er best å la det ligge, nå som man har kommet over det. Jeg kan si at det er litt utenomsportslige ting og litt sportslige ting, så det var en helhet der som ikke var helt som ønskelig, men så har vi heldigvis kommet oss videre, sier Søderlund til Eurosport.
For nå banker Søderlund inn mål på bestilling igjen. Sammen med lagkamerat Anders Konradsen og en spiller til deler han førsteplassen på toppscorerlisten i Champions League-kvalifiseringen med fem fulltreffere. Han påpeker også at laget nok var i for dårlig form etter treningsøktene på slutten av fjoråret, og at det har tatt tid for det nye trenerteamet å bygge dem opp igen.
Se intervjuet med Søderlund her:

– Håper det bare blir bedre utover høsten

Spissen, som tidligere i sesongen fikk oppleve av det var hengt opp et banner med teksten «Fuck off Søder» til ham på hans egen hjemmebane, trykkes igjen plutselig til de samme supporternes bryst.
Da han utlignet mot Maribor tirsdag kveld, og på mange måter spikret Champions League-playoff og dermed minst Europa League-gruppespill, gjallet det gjentatte ganger fra Kjernen bak det samme målet: «Vi skal ut i Europa igjen».
Fotball-livet smiler igjen.
– Hvordan har du det nå?
– Det er klart at det er mye artigere å spillere fotball, og kunne bidra, ikke minst. Man føler at man ikke har gjort det man skal, og da får man ikke hjulpet lagkompisene og klubben, så det har vært tungt slik sett. Men nå kan jeg endelig bidra på den måten jeg ønsker, og jeg håper det bare blir bedre utover høsten.
Han er blitt 32 år nå, spissen med en rekke landskamper på CV-en. Men fortsetter han slik, i samme spor også i Europa, kan det fort vekkes interesse utenfor landegrensene igjen.
– Det kan godt være, men jeg begynner å bli så gammel nå, at jeg er vel lenket fast her i soddspannet, svarer Søderlund med et smil på spørsmål om han tror det han har levert er blitt lagt merke til ute i verden.
– Du har ikke hørt noe om interesse fra andre klubber?
– Nei, det tror jeg det er skralt med. Det er sikkert hjem til Haugesund i så fall, fortsetter lysluggen i den samme muntre tonen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Jeg kan ikke kommentere hva som pågår nå

Det har vært noe snakk om en henvendelse på Søderlund fra en tyrkisk klubb, uten at Eurosport har lyktes å få det bekreftet foreløpig.
– Jeg kan ikke kommentere hva som pågår nå. Det er mye spekulasjoner og rykter. Nå må vi bare ha ro, og så ser vi hva som skjer. Det er interesse for våre spillere. Det er naturlig, det pleier det å være, og så er vi litt i førersetet med tanke på slike ting. Vi må vurdere inn og ut, og vi kan ikke gå inn på noen konkrete tilfeller, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye på Eurosports spørsmål om opplysningene.
– Hva kan du si om ham generelt og det han leverer?
– Det er fantastisk!
Lagkamerat Konradsen, også han i kanonform, slutter seg til hyllesten.
– Jeg synes personlig at «Søder» har vært ekstrem. Den kampen i Slovenia var kjempebra, altså, sier han til Eurosport.
Og spissen selv er uansett fornøyd med å bli på Lerkendal utover en ny Europa-høst.
– Ja, selvfølgelig. Jeg har kontrakt ut neste år, og vi får se hva som skjer, men jeg er happy med hvordan ting er, så det er bra, sier han - og smiler igjen.
Sett denne?
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Glimt-kapteinen håper å se Botheim i gult igjen: – Verdens beste lagkamerat
28/03/2022 PÅ 16:57