Snudde og vant i Fagermos første kamp – stilte med to ulike ellevere

Stein-Erik Stormoen

Publisert 02/02/2020 klokken 21:51 GMT+1

I sin første kamp som hovedtrener valgte Dag-Eilev Fagermo å spille med to forskjellige lag, ett i hver omgang. De elleve utvalgte etter pause snudde kampen.

Dag-Eilev Fagermo

Fredag ble Dag-Eilev Fagermo presentert som ny Vålerenga-trener, og showet fra første sekund på pressekonferansen.
Den startet en snau halvtime for sent, da 53-åringen ble noe forsinket inn til hovedstaden.
Dermed ble den også noe kort, da han måtte haste avsted til Gardermoen i et forsøk på å rekke flyet til Portugal, der laget nå er på treningsleir med alle spillerne som er kampklare.
Allerede to dager etter signeringen av kontrakten ventet første treningskamp for klubbens nye trener. Svenske Häcken sto på motsatt banehalvdel søndag kveld.
Der stilte Fagermo med følgende ellever fra start, i sin sedvanlige 4-3-3-formasjon:
Kristoffer Klaesson - Amin Nouri, Markus Nakkim, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe - Brede Sandmoen, Mohamed Abu, Sakarias Opsahl - Aron Dønnum, Peter Michael, Ousmane Camara.
Vålerenga oppdaterte underveis i kampen på Twitter. Etter først å ha briljert med at det etter kvarteret sto 0-0, men like gjerne kunne vært omvendt, kom følgende oppdatering etter 36 minutter:
1-0 Häcken etter angrep på deres høyreside. Det ble også pauseresultatet, og samtlige spillere ble erstattet av nye.
Dermed ble laget seende slik ut: Kjetil Haug - Oskar Opsahl, Brage Skaret, Johan Lædre Bjørdal, Christian Borchgrevink - Osame Sahraoui, Magnus Lekven, Felix Horn Myhre - Bård Finne, Mathias Vilhjalmsson, Devyer Vega.
«Det nye laget vårt er mer dominante og vi har mye mer ball» var dommen man kunne lese på klubbens Twitter-konto etter fem minutter av økt nummer to.
Og etter 54 minutter ga det uttelling. Devyer Vega skar inn i banen og skjøt i lengste hjørne fra kanten av 16-meteren. Og bare fire minutter senere var kampen snudd. Magnus Lekven scoret med en suser.
«Magnus Lekven klinker til fra 20 meter og limer kula i samme kryss som Vega», sto det i beskrivelsen.
Flere mål ble det ikke, og dermed endte det med seier i Dag-Eilev Fagermos første kamp som hovedtrener.
Tirsdag venter kamp mot Slavia Praha i turneringen som kalles Atlantic Cup. Ifølge klubbens nettsider er det to grupper, og gruppevinneren møter gruppevinneren, nummer to møter nummer to og så videre.

Roser VIFs valg: – Blir rart å se ham i noe annet enn Odd-klær