Ranheim - Brann 0-3:
0-5 i sekken over to kamper og cupexit. Det var fasiten for Brann i de to kampene mot Ranheim denne sesongen.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Men i Trondheim søndag fikk rødtrøyene revansje. I en solid oppvisning vant Brann 3-0 etter scoringer av Daouda Bamba, Vito Wormgoor og Gilbert Koomson.
– Jeg er glad nå. Vi tok de tre poengene. Suksessfaktoren i dag var lagmoralen. Vi jobbet sammen og fulgte kampplanen, sa Bamba til Eurosport etter kampen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Det er en oppfatning trener Lars Arne Nilsen også sitter igjen med.
– Dette er en god bortekamp. Å vinne 3-0 her oppe er sterkt. Jeg synes vi gjør det vi er blitt enige om å gjøre. Vi gjennomfører det hundre prosent.
Seieren gjør at Brann, som ligger på 4. plass, har heng på lagene over. Eurosport fotballekspert, Kjetil Rekdal, mener høstsesongen for rødtrøyene blir viktig.
– Så langt er Branns sesong en skuffelse. De er ute av cupen og mislykkes i Europa igjen mot et lag de burde hatt en god sjanse til å slå. De må ha en god høstsesong for å berge litt av sesongen sin. Nå ligger de forsåvidt som nummer fire, men Brann investerte mye i en tropp for å være slagkraftig på alle fronter. De henger med i serien, men i cupen og Europa har de skuffet, sa Rekdal i Fotball Direkte.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Brann fikk en god start på kampen og tok ledelsen i det 19. minutt. Veton Berisha fant Daouda Bamba utenfor sekstenmeteren. Spissen gjorde som han ville og banket Brann i ledelsen med et utsøkt skudd i venstre kryss. En fantastisk scoring av Bamba.
– Det er en god følelse å score et mål. Vi jobber hardt og må fortsatt være fokuserte, sa Daouda Bamba i pausen.
Minutter senere ble det stopp i spillet i flere minutter. Torbjørn Lysaker Heggem kastet opp i Ranheim-forsvaret og så ut til ikke å være helt i form. Ranheim-funksjonærer kom ut for å rydde banen og spillet fortsatte etter en liten periode. Men fem minutter før pause måtte Heggem forlate banen.
Se situasjonen her (saken fortsetter etter videoen):
Rett før dommeren blåse av for pause fikk Brann straffe. Veton Berisha ble felt innenfor sekstenmeteren og fra ellevemetersmerket var Vito Wormgoor nådeløs og satte inn 2-0. Ranheim-trener Svein Maalen var ikke fornøyd etter hvilen.
– Jeg tenker at dette er meget svakt. Vi er ikke på nett i det hele tatt og en forferdelig første omgang. Vi må opp på hesten i andre omgang for vi skapte ingenting i første omgang.
På overtid satte Gilbert Koomson inn kveldens tredje for Brann.
Se høydepunktene fra kampen:
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21