MOLDE/OSLO (Eurosport.no):
– Veldig godt fornøyd, så langt. Det ikke så mange snakker om er at vi har slanket troppen vår ganske kraftig. Den har blitt mindre i mengde, men bedre i kvalitet, sier midlertidig hovedtrener Erling Moe om Molde-stallen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Så langt har klubben fått inn Erling Knutzon, Markus Eiane, Fredrik Sjølstad, Eirik Ulland Andersen, Martin Bjørnbak og Kristoffer Haraldseid. Moe forteller at det er spillere som de har ønsket seg lenge og sier det ikke er noen hastekjøp.
– Nei, det er det ikke. Vi har fulgt disse guttene i flere år og prøvd oss på noen av de flere ganger, så dette er vel funderte kjøp, sier han.
I tillegg har Martin Ove Roseth kommet tilbake fra lån hos Levanger.
Se intervjuet med Erling Moe når han forteller om møtet med Bjørnbak (saken fortsetter under):

Forteller om å håndhilse på Bjørnbak

Martin Bjørnbak er en av nysigneringene til Moe og Molde. Molde-treneren forteller om sitt første møtet med den tidligere Bodø/Glimt-spilleren.
– Første gang jeg traff han her på huset og når jeg gikk å tok han i hånden for å hilse på han, så måtte jeg gå ut av rommet å riste på hånden fordi det var vondt, ler Moe, før han legger til:
– Han tilfører lederegenskaper, fysikk og råskap. Så har han en god høyrefot. Veldig godt fornøyd med at han valgte å komme hit.
Forrige uke ble det klart at høyrebacken Kristoffer Haraldseid også var klar for Molde. Moe forteller hvorfor de ønsket å hente han inn.
– Vi trengte å få dobbeldekning der. Vi vet at (Christoffer) Remmer har utgående kontrakt i juni og det er når vi går inn i Europa-kvalifiseringen. Derfor var vi var nødt til å være sikker på at vi stod skikkelig fjellstøtt der. Han er en mann som har spilt mye midtbane før, og er veldig god med ballen og kobinasjonsspillet. I tillegg løper han opp og ned langs linjen hele tiden og det går rett inn i slik som vi ønsker å spille fotball, sier Moe.

– Får en fryktet høyrefot

At Erling Knudtzon skulle til Molde ble klart allerede i fjor sommer, men han har ikke vært spilleklar før nå. Allerede i treningskampen mot Kristiansund åpnet han målkontoen.
– Var det farten hans som fristet dere?
– Ja, vi ønsker jo litt forskjellighet i troppen, så når han spiller så skal han løpe, sier Moe.
Tidligere Strømsgodset-spiller Eirik Ulland Andersen, var ikke med i treningkampen mot Kristiansund fredag på grunn av problemer med låret. Men også med han har Moe planen klar.
– Han skal stå helt i ro og vente til det blir frispark, så får han gjøre jobben sin der, ler Molde-treneren, men legger også til i en litt alvorligere tone:
– Nei, han er en mellomromsspiller. Det har han jo vært i Strømsgodset, så vi vet hva vi får. I tillegg så får vi en fryktet høyrefot.
Kampen mellom Molde og Kristiansund endte 2-2.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03