LILLESTRØM / OSLO (Eurosport.no):
Etter å ha levert en solid forestilling og banket hjemmelaget 3-0 søndag, var Dag-Eilev Fagermo svært kritisk til underlaget det skjedde på.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
– I går tenkte jeg at Odd ikke kom til å kommentere det, og at de måtte være fornøyde med å vinne 3-0 her på Åråsen, sier daglig leder i LSK, Robert Lauritsen.
Han møter Eurosport.no på tribunen på stadionanlegget mandag. Samtidig kjører en traktor rundt ute på gressmatta.
Fagermo trakk det søndag så langt som at klubben burde trekkes i poeng, fordi de ikke bruker eller har midler til å vedlikeholde matta bedre.
– Det får være opp til ham å si det han sier. Vi har brukt masse midler og mange arbeidstimer på å få denne banen så optimal som mulig, og som du hører gjør vi det også nå. Det har vi gjort i år i 20 år, og da har Åråsen vært blant de beste i hele landet.

Avviser økonomi-årsak

Han avfeier imidlertid påstanden om at det dreier seg om klubbens økonomi.
– Da skulle han kommet og sett på regnskapene, og hva vi bruker på banen, så jeg tenker at det er helt feil. Det har ikke noe med økonomi å gjøre. Dette er rett og slett værgudene som ikke har vært med oss.
Også fra Rosenborg-hold kom det krass kritikk. Kaptein Mike Jensen langet ut mot banen og mente det var «noe rent tull» å spille på den.
– Jeg synes det er veldig ufortjent at vi ikke vinner, men under omstendighetene så skal man bare være glad. Du får ta kameraet ned mot gresset, for dette er en skandale. Skal man kalle seg en fotballklubb må man i hvert fall ha noe skikkelig å spille på. Dette er pinlig, sa han og brukte ordet katastrofe om baneforholdene etter 1-1-kampen tidligere i mai.
(Artikkelen fortsetter under)
Lauritsen svarer følgende når han blir konfrontert med ordene fra RBK-leiren:
– Det som var så hyggelig var at banenmannen på Lerkendel ringte vår banemester og sa at det ikke alltid er alle som husker hvordan det har vært på Lerkendal heller, så jeg får ta med meg det, egentlig, at han skjønner hva Terje har hatt å stri med i år.

Lover bedring

Klubbens daglige leder er imidlertid klar på at de har et ønske om en langt bedre bane – naturligvis.
– Banen på Åråsen har ikke vært i den forfatningen vi ønsker i LSK. Vi har alltid hatt ambisjoner om å ha blant landets beste fotballbaner, selv om vi har gress og andre har kunstgress. Vi jobber hver eneste dag for å ligge på pallplass når det gjelder baneforhold. 1. mars så det faktisk veldig bra ut. Det hadde vært varmt i februar, og vi har sådd flere ganger, men så er det slik at kuldegrader om natta gjør at det ikke er mulig for noen frø å gro på dagtid.
Han lover imidlertid bedring innen kort tid.
– I dag har vi begynt å vertikalskjære banen og kommer til å så. Hadde dere vært her om to dager hadde det vært et enda verre syn enn dere noen gang har sett Åråsen, men det kommer til å bli veldig bra 16. juni.
Det er altså neste hjemmekamp for Lillestrøm, som da tar imot Viking. Lørdag spiller de borte mot Vålerenga, på biljardbord-matta på Intility.
PS! Frode Kippe trente mandag alternativt etter smellen mot Odd. Trener Jörgen Lennartsson sier til Eurosport at det er for tidlig å bedømme skadeomganget, men at det ikke skal dreie seg om noe alvorlig.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03