• Se Strømsgodset – Molde på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag fra kl. 17.30. Sikre deg tilgang her!
OSLO / LARVIK / DRAMMEN (Eurosport.no):
Han ville ikke kommentere for mye rundt den ventende treneransettelsen umiddelbart etter cupexiten mot Fram Larvik onsdag, men antydet nok mellom linjene at han hadde forståelse for at han ikke kom til å få jobben allerede da.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Tolker jeg deg slik at du mener at du ikke har levert noen god jobbsøknad?
– Det er bare å se på resultatene, det, sa han til Eurosport i Larvik onsdag.
Allerede dagen etter ble Pedersen presentert som ny sjef.
– Det å vinne kamper hadde gjort det veldig nære, men jeg er veldig glad for at klubben har landet på en løsning, og jeg gleder meg veldig.
– Hvordan har det vært å være en høyaktuell kandidat og nå gå tilbake som assistent?
– Nå er det ikke jeg selv som har gjort meg til en høyaktuell kandidat, heller, jeg har vært veldig klar på at jeg ønsker å jobbe i team, ta en kamp og la styret får tid på seg til å lande en beslutning. Jeg tror man har landet på en beslutning som kommer til å løfte klubben, sier Wibe-Lund til Eurosport på Marienlyst like etter at pressekonferansen med dansken er avsluttet.
(Artikkelen fortsetter under)
Han innrømmer at det er bittert at det ikke ble flere seirer i perioden han var sjef.
– Ja, det er det uansett. Det beste vi kan gjøre er å vinne kamper, og det har vi vunnet for lite av, og da kan en endring ... Det jeg synes er mest spennende er at det er en trener med andre typer synspunkter.
– Hvordan har prosessen vært for deg?
– Jostein (Flo) har orientert meg på de tingene jeg har trengt å vite. Det har vært kjør på oss, det har vært kamper å forbedrede. Jeg visste ikke hvor lenge den perioden skulle vare, og jeg har fått den informasjonen jeg trenger, men har egentlig ikke søkt så mye informasjon underveis.
– Du har ikke søkt jobb heller?
– Nei, jeg har ikke søkt jobb heller.
Nå går han inn i teamet til Henrik Pedersen, og sier han ser frem til å lære og få nye impulser. Når det gjelder hans egne ambisjoner, har han fortsatt lenge igjen av karrieren.
– Jeg er 38 år og har ikke dårlig tid på meg. For meg er det beste som kunne skje at det kommer en trener med andre referanser og som ser fotball på en litt annen måte. Det er det fokuset jeg har, sier han og tilføyer:
– Det kommer en ny stemme inn, andre typer referanser, han er sulten. Jeg har hatt en times prat med ham og jeg digger fyren, så det handler om å få det ut i spillet, og det er jeg helt sikker på at kommer til å komme. Det har jeg sagt hele tiden, at Strømsgodset må bygge opp fra bunnen og erkjenne hvor man er.
Godset ligger på nedrykksplass, nest sist, to poeng foran bunnplasserte Tromsø. Rett over ligger en trios med ett poeng mer. Lørdag kommer serieleder Molde på besøk på Marienlyst.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43