Det vil si, det kan skje med disse to betingelsene: Trenerne vil bruke ham og ingen kjøper ham.
– Han har ikke villet gå til dem som har vært interesserte i noen tilfeller, og så har det vært pris med andre. Utgangspunktet er at vi kunne solgt Mathew for lenge siden, hvis det kun hadde vært opp til LSK. Vi er forberedt på alle scenarioer. Det er slik det er i dette gamet, man kan planlegget for noe, men det er ikke bare LSK som er avgjørende, det er spiller og en kjøpende klubb også. Slik står vi idag, og så får vi se hva konklusjonen blir søndag, sier sportssjef Simon Mesfin til Eurosport.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Som Eurosport skrev i begynnelsen av august, åpner spilleren selv nå for en overgang innad i Norge, selv om han helst har ønsket seg til utlandet.
Interessen fra Rosenborg har vært kjent i over ett år. Det skal imidlertid ikke foreligge noen konkrete bud fra RBK – foreløpig.
Ifølge Mesfin trener Mathew med laget hver dag, og han kan – til tross for at man fortsatt jobber med et salg – plutselig ende opp med å bli værende på Åråsen utover høsten likevel.
Og da kan LSK-fansen plutselig få se sin gamle yndling i gult og svart allerede søndag.
– Hvis han ikke blir solgt er han disponibel og spilleklar søndag. Det er ingenting som står i veien for at han være med i en kamptropp søndag, hvis han ikke blir solgt innen natt til søndag. Utover det er det opp til trenerteamet hvordan de vil disponere spillerstallen, sier Mesfin.
Fortsatt er premisset det samme; skal noen inn, må Mathew ut.
– Det er den forståelsen jeg har fått fra øverste hold i klubben.
– Har dere noen spillere i bakhånd da, dersom det plutselig blir et salg likevel?
– Det er ikke noe tvil om at vi har hatt mange alternativer som har vært gode. Men som med Joonas Tamm, de beste alternativene kommer ofte på plass tidlig i vinduet. Men så kan det være noen i slutten av vinduet som ikke var mulige å få i starten. Det er veldig mye som skal klaffe. Vi har noen spesifikke muligheter når jeg snakker med deg nå, men så kan de ha blitt borte om en time. Så skjørt er det nå. I de andre sakene er det også andre parter.
Samtidig påpeker sportssjefen igjen at de nå fortsatt har mer å gå på i den spillergruppa de allerede besitter.
– Vi er inne i en god stim nå. Laget har spilt bra og vi har fått flere tilbake fra skader. I de siste kampene har vi spilt med noenlunde lik ellever, og vi har stor tiltro til den troppen vi har. Hvis vi skal hente noen, skal de supplere trenings- og kamphverdagen ut året, men vi har også langsiktige planer vi jobber med.
Lillestrøm har hatt en utfordring med å vinne to kamper på rad over lengre tid. Nå er laget i dytten, og er ute etter å følge opp den sterke seieren borte mot Haugesund med tre nye poeng hjemme mot Brann søndag.
  • Det oppgjøret ser du på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge fra 18:00.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21