• Se Mjøndalen - Bodø/Glimt lørdag klokken 18:00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Slik får du tilgang.
– De har løst det faktumet at de har mistet veldig sentrale spillere veldig godt. De har to midtstoppere i Lode og Moe som fungerer godt, etter at de mistet Bjørnbak. Jeg tror derimot at de vil merke at Patrick Berg er ute med skade. Det var svært uheldig for de at han ser ut til å miste hele vårsesongen, sier Tor Ole Skullerud til Eurosport.no.
Denne vinteren har Bodø/Glimt mistet flere nøkkelspillere som for eksempel Martin Bjørnbak som dro til Molde, Kristian Fardal Opseth som dro til tyrkiske Erzurumspor og Emil Jonassen som gikk til BATE Borisov. Klubben har også mistet flere rotasjonsspillere. Klubben har totalt solgt tolv spillere dette vinduet.
UEFA Europa Conference League
Utsolgt mot Roma: – Merker trøkket i hele byen
11/10/2021 PÅ 14:47
Inn dørene på Aspmyra har det kommet fem spillere, men spesielt en spiller har Skullerud pekt seg ut som en god signering.
– Vegard Bergan passer veldig bra inn i systemet til glimt med 4-3-3. Han har et bra nivå og spilt et lignende system med Odd. Det er klart at når Lode og Moe spiller så bra som de har gjort i løpet av vinteren starter de, men det er sjeldent man kommer seg igjennom en hel sesong uten skader. Derfor mener jeg at han var viktig for Glimt å få inn.

Mangler Bredde

Bodø/Glimt fikk Patrick Berg skadet under kampen mot Rosenborg, noe som betyr at klubben nå står med fire midtbanespillere som er tiltenkt en plass på sentral midtbane. I tillegg til disse fire kan også Phillip Zinckernagel gå inn å spille indreløper.
– Det er litt av problemet til Glimt at de mangler litt bredde. De har mange unge gutter som må komme inn å slå til, men til gjengjeld er det unge gutter som har sett bra ut i vinter. De har kastet inn mange av de, og de har sett bra ut. Det er spennende det som skjer i Glimt. De har gjort en kjempejobb med små ressurser og med egentlig et ganske vanskelig utgangspunkt, sier Skullerud.
Det er derimot ikke noe nytt av Bodø/Glimt satser på unge spillere, eller ukjente spillere. På sommeren 2017 hentet Bodøværingene inn svensken Amor Layouni som de færreste visste om da han kom fra Elverum. Forrige sesong spilte han 30 kamper og bidro med ti målpoeng. Denne sesongen åpnet han sesongen mot Rosenborg med å score.
– For Layoni handler det om at han manglet et sluttprodukt i fjor. Han skapte mye, men han bommet også for mye. Målet hans mot Rosenborg var vanvittig vakkert, men han hadde et par store sjanser til som han burde ha scoret på. Han kjørte virkelig karusell med Hedenstad på siden, han var en av rundens absolutt beste spillere, sa Eurosports ekspert Joacim Jönsson i Indre bane.

Energisk lag

Mot Rosenborg kunne Avisa Nordland melde om at seks spillere løp over en mil. Den som løp mest var Vegard Leikvoll Moberg som løp hele 14,3 kilometer i løpet av kampen. I tillegg til Moberg, klokket også Fredrik André Bjørkan og Håkon Evjen over 13 kilometer.
– Bodø/Glimt er et veldig energisk lag, med et høyt press, og de er veldig trygge på hva de skal gjøre. Om du ser tilbake til fjoråret så synes jeg de har tatt mange steg med det etablerte angrepsspillet sitt. Kontringsspillet har de egentlig alltid hatt, men de hadde ikke evnen til å avgjøre de jevne kampene i fjor. Det var mye uavgjort. Det høye presset er et initiativ for å gjøre akkurat noe med det, sa Skullerud før han avsluttet.
– Glimt har sett bra ut i vinter, og fikk en knallstart mot Rosenborg.
Har du sett denne?
UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
17/09/2021 PÅ 06:31
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Mourinho-møte: – Det driter jeg egentlig i
16/09/2021 PÅ 07:11