HOKKSUND (Eurosport.no):
Strømsgodsets Tokmac Nguen har kontrakt til sommeren og har foreløpig ikke skrevet under på en ny kontrakt med klubben. Tidligere i januar sa han til Drammens Tidende at det ikke var sikkert at han ble værende i Godset.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Akkurat nå så er jeg litt usikker, men jeg er her ennå, sier Tokki til Eurosport.no.
Mandag var han på plass på Godsets første trening for året. Han forteller at han og klubben har en åpen dialog.
– Vi har pratet om det og vi har en åpen dialog. De vet hva jeg tenker og jeg vet hva de tenker, og ikke noe mer enn det.
Godset-trener Bjørn Petter Ingebrigtsen sier de ønsker å ha med Tokki videre, men forstår også ønsket om å ta neste steg ut i utlandet.
– Det er også en slik klubb vi skal være. Hvis det er spillere som er gode nok til å komme seg ut og spille i en annen liga, så er vi de første til å klappe for den spilleren. Og klappe litt for oss selv for at vi har klart å utvikle spillere som tar nye steg, sier han til Eurosport.no.
Saken fortsetter under intervjuet:
BP forteller at han forholder seg til at Tokki har kontrakt med klubben til sommeren.
– Det er de spillerne jeg bryr meg om og det er de spillerne jeg skal utvikle, så jeg forventer at han blir her.
– Forventer du at han drar til sommeren?
– Det kan se ut som om det kan bli vanskelig å bli enige om en ny kontrakt, men vi ønsker uansett å ha Tokmac med oss, sier Godset-treneren.
– Tokmac er en super fotballspiller, så han vil vi ha med oss. Han er fra Drammen, så det er jo en fyr som selvfølgelig er ønsket i Godset, legger han til.

– Drømmer om å komme meg til utlandet

På spørsmål om hvorfor det drøyer å komme frem til en avgjørelse, svarer han:
– Det er egentlig bare timing. Det er litt andre ting som må være på plass, så får vi se. Strømsgodset vet hvor mye de betyr for meg og det har ikke noe med penger å gjøre, sier 25-åringen og legger til at det er ikke sikkert han blir i klubben.
Han innrømmer at det er utenlandske klubber som frister mest. Fredag meldte også TV 2 at den svenske klubben Östersund har vist interesse for Godset-spilleren.
– Selvfølgelig. Alle drømmer om å komme seg til utlandet, og jeg også drømmer om å komme meg til utlandet. Så får vi se hvordan det går. Det må være riktig for meg og det må være riktig for Strømsgodset. Når vi treffer på noe bra, så kommer forhåpentligvis jeg meg også ut, sier han.
– Er det noe interesse fra klubber rundt om i landet eller i utlandet?
– Hvis ikke så hadde jeg signert ny kontrakt.
– Håper du på en avklaring i dette overgangsvinduet?
– Ja, svarer han.

– Håper han blir i Godset

I helgen la Strømsgodsets Amahl Pellegrino ut et bilde på Instagram-story av han og Tokki. I tillegg var det et timeglass og en trist emoji. På spørsmål om hva bakgrunnen for bildet var, svarer han:
– Jeg vet ikke. Det får vel egentlig bare tiden vise. Men Tokki er en av mine bestekompiser, så jeg håper han skriver under ny kontrakt og blir i Godset så lenge som mulig, sier Pellegrino til Eurosport.no.
– Det var et lite hint om at det kan være han drar nå?
– Det har vært mye skriverier, så jeg har jo fått med meg det alle andre har fått med seg. Jeg håper det ikke skjer, men det kan jo sikkert fort skje noe også, så det blir leit.
Se intervjuet med Pellegrino her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03