Populære sporter
All sport
Vis alt

Skal selge klubben sammen – nå kniver de om straffeansvaret

Susanne Furøy Wergeland

Oppdatert 19/02/2019 klokken 09:01 GMT+1

– Det er vi som styrer markedsavdelinga nå, så nå skal vi ta klubben til nye høyder, gliser Erik Tønne og Mikael Karlsen.

Mikael Karlsen

Foto: Eurosport

TRONDHEIM (Eurosport.no):
De har fått en 50 prosent stilling hver i klubben, og er ifølge seg selv i god rute til å nå budsjett før sesongen starter. Tønne har jobbet i to måneder allerede, mens Karlsen begynte for en uke siden. Nå skal de selge seg selv.
– Det er ikke vanskelig å være troverdig når vi skal selge Ranheim, så for oss er dette et helt genialt opplegg. Vi setter pris på at klubben lar oss få lov, sier Tønne.

Skreddersydde stillinger

Karlsen har mange år bak seg i Ranheim, mens trondheimeren Tønne kom til klubben først da de rykket opp til Eliteserien før 2018-sesongen.
De to har naturligvis skreddersydde stillinger og jobber typisk fra 08-12, og er proffe fotballspillere etterpå.
Karlsen er akkurat tilbake i trening etter en lyskeskade, og i hans fravær har Tønne tatt straffene – med stort hell. Dermed planlegger duoen nå å lage et system for å finne ut hvem som tar dem når sesongen starter.
– Micke har vært soleklart førstevalg, men vi liker å strides internt, sier Tønne.
– Jeg har vært førstevalget i flere år, og gjort det bra, men det er fint med konkurranse. Vi skal føre statistikk før sesongen nå, både på trening og kamp, for å se hvem som har best treffprosent, så får det avgjøre, følger Karlsen opp. Han poengterer at det er veldig greit å ha noen å sparre med.
– Straffe skal være mål, men det ligger veldig i hodet, så man må være klar over de mentale aspektene. Man må stå igjen etter trening og øve, sånn at du er mest mulig trygg på hva du skal, og vet hvor du skal sette den. Men du får ikke øvd på presset, så det må man bare være klar over. Det er mange elementer rundt en straffe som vi snakker mye om, forklarer han.

Mener de har unikt grunnlag

Erik Tønne mener det er spesielt i et lag når spillerne hjelper hverandre på denne måten, og gir den trønderske reindyrkinga og det faktum at ingen er helproffe, æren for det han kaller en unik garderobekultur.
– Det går på den genuine interessen for faget fotball, og kunnskap og ærlighet i tilbakemeldingene vi gir hverandre. Vi hjelper hverandre til å bli bedre. Vi er en gjeng som har fotball som hobby, og ingen her gjør det for pengene. I mange andre klubber er det en jobb, og da blir det ekstrem konkurranse. Her unner vi hverandre suksess, og de fleste har vokst opp med hverandre. Det gir et helt unikt grunnlag for å drive fotballklubb, sier han.
Og det er nettopp dette budskapet de to selger inn til sponsorene når de i disse dager jakter flere kroner i kassa.
– Det er nok en fordel at det er vi spillerne som er ute. Vi er oss selv, og selger noe som står oss nært og som vi går god for på alle måter, vi merker at det blir tatt godt imot der ute også, sier han.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame