Populære sporter
All sport
Vis alt

Skal drøfte en rekke ulike scenarioer for Eliteserie-starten

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 11/03/2020 klokken 16:14 GMT+1

Frykten for spredning av korona-viruset kan få store konsekvenser for avviklingen av starten på sesongen i Eliteserien og OBOS-ligaen.

Leke James og Ohi

Foto: Eurosport

Flere kamper ute i Europa er allerede spilt eller besluttet spilt for tomme tribuner. Sent tirsdag kveld samlet Norges Idrettsforbund flere ulike særforbund til en felles pressekonferanse, der de opplyste om ulike tiltak.
Ett av dem, var at NFF følger anmodningene om å spille den svært viktige landskampen mot Serbia 26. mars uten tilskuere. Serbia tar sine grep og ønsker å fly sine stjerner ut av for eksempel Italia allerede nå, mens Norge også har en rekke spillere i berørte land.
Men også for seriestarten i de norske ligaene, som er satt til første helgen i april, kan frykten for ytterligere spredning få store konsekvenser.
Torsdag formiddag skal NFF og NTF gjennomføre et møte med klubbenes daglige ledere. Der skal ulike scenarioer luftes og diskuteres.
– Ingen beslutninger vil tas der, men det er en samtale for å finne en felles plattform, sier Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball, til Eurosport.
– Hovedalternativet er naturligvis at ting går som planlagt. Men eskalerer dette og fortsetter, er planen å komme med tiltak som gjør at det faktisk fortsatt er mulig å spille fotball i 2020, og få til en gjennomføring av Eliteserien og OBOS-ligaen, tilføyer han.
Foreløpig er altså ingen konklusjoner tatt, og det er altfor tidlig å si hva som blir realitetene. Til det er situasjonen for uviss, og endrer seg fra dag til dag.
Tidligere torsdag presenterte VG fem forskjellige alternativer som diskuteres. Eurosport får opplyst at innholdet i listen stemmer noenlunde overens med det som tas høyde for.
Det betyr at det fortsatt kan ende med at man spiller etter planen, utsetter de første rundene og erstatter dem med NM-runder for å frigjøre datoer til senere gjennomføring, spiller etter planen med tomme tribuner og/eller begrensning på tilskuere – eller rett og slett forskyve sesongen med senere start og senere slutt.
Øverland ønsker ikke å kommentere konkrete detaljer, men sier følgende:
– Vi forholder oss naturligvis til at fotball er viktig, men det er noe som er viktigere, og det er liv og helse. Vi støtter oss til rådene som oppgis, og oppfordrer klubbene til å ha god kontakt med lokale helsemyndigheter.
Et scenario der eksempelvis de første serierundene går uten tilskuere, kan også få økonomiske konsekvenser for klubbene. Eurosport er kjent med at man – i gjennomsnitt – opererer med om lag 10 prosent av budsjettene på tilskuerposten i de ulike klubbene.
Summene vil naturligvis variere ut fra størrelse på klubb og antall tilskuere. Spesielt for klubbene som allerede befinner seg i rød sone kan tapte inntekter på tilskuersiden føre til ekstra tøffe tider.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame