• Se Bodø/Glimt - Odd søndag 30. juni kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!
Etter 11 kamper spilt ligger Odd på en andreplass i Eliteserien med kun to tap på de siste ti kampene. I denne ukens Indre bane snakker Eurosports panel om Odds medaljesjanser. På spørsmål om laget fra Skien har muligheter for å bli topp tre, svarer Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson:
– Så klart, hvorfor skulle de ikke det? De har 25 poeng og er tre poeng etter Molde med to kamper mindre spilt. Det er bra ut. De er godt nok trent, de har jo trent mer i år, sier Jonsson.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
1. august åpner overgangsvinduet for de norske klubbene. Eurospors Asbjørn Myhre mener det blir spennende å se hva Odd kan få til i dette vinduet.
– Det blir spennende å se hvordan Odd kommer gjennom sommeren og overgangsvinduet med lånespillerne som har vært viktig og hvordan de går inn i høsten. Kanskje de til og med klarer å forsterke litt. Med tanke på den posisjonen som de er i nå, så er det kanskje mulig å hente noen midler og noen ressurser for å hvert fall ikke gå inn der med en svakere tropp da, sier Myhre i denne ukens podcast.
Saken fortsetter under videoen:
Jonsson er tydelig på at det er posisjoner som kan forsterkes.
– De er jo tynn både fremover og bakover egentlig. Ser man den fremre treeren, har man noen erstattere der til Rashani, Svendsen og Børven? Og samme med den bakre fireren, der har de heller ikke noen. Så er det slik at når man ligger oppe i toppen når det kommer til overgangsvinduet, så tenker ofte klubben at siden vi ligger i toppen, så vi kan slappe av. Og det er det man ikke skal gjøre, de skal slå ned spikeren nå. Og skal Odd ha noen mulighet til å kunne vinne Eliteserien noen gang, så er det nå de må prøve. Både fremover og bakover kan de godt se an bredden, midtbanen er bra, sier Jonsson.
– Men har de det i seg?
– Jeg tror ikke de har det i seg. Det er ikke noe vinnerlag, så jeg tror ikke de klarer å stå hele løpet. Men skal de prøve å ta sjansen så er det nå, sier Jonsson.
Etter 3-1-seieren mot Haugesund i forrige runde, struttet Odd-spillerne av selvtillit og innrømmet at de kan kjempe om gull denne sesongen.
– Tabellen sier at vi er tittelkandidater, absolutt. Jeg synes vi er veldig gode og er solide. Vi blir aldri spilt ut og vi klarer å vippe kampene i vår favør. Nå er det to tøffe kamper mot Molde og Bodø/Glimt. Vi får se når vi har møtt de, men vi kan slå hvem som helst, sa Fredrik Nordkvelle etter kampen.
Disse uttalelsene falt i god jord hos Eurosports panel.
– Det er jo et skritt i riktig retning hvert fall, istedenfor den «en kamp om gangen»-praten, sier Jonsson.
Odd møter Bodø/Glimt søndag 30. juni kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss.
Se hele den nyeste episoden av Indre bane her:
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55