Den franske midtbanespilleren Yacouba Sylla er klar for Drammens-klubben. Fredag kveld skriver klubben på sin hjemmeside at 28-åringen har signert en kontrakt ut 2020-sesongen.
Spilleren har erfaring fra topp internasjonalt nivå, og tilbake i 2013/2014-sesongen spilte han for Aston Villa i Premier League. I tillegg har han spilt for Stade Rennais og Montpellier i League 1. Han har også vært innom Tyrkia og Hellas.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Hans forrige klubb var KV Mechelen på nivå to i Belgia. Der ble han løst fra kontrakten som følge av økonomiske problemer etter nedrykk fra toppdivisjonen.
– Jeg er veldig glad for å ha signert denne avtalen med Strømsgodset. Det er en flott mulighet for meg å spille fotball i et nytt land og jeg ser frem til å hjelpe laget med mine kvaliteter og erfaring. Jeg er veldig klar for å gi alt jeg har og gleder meg bare til å komme i gang, sier Yacouba til Godset.no.
Spilleren er født og oppvokst i Frankrike, men spiller landslagsfotball for Mali.
Han kommer til å spille med draktnummer 29.
Sportssjef Jostein Flo forteller at han har er trygg på å ha sikret klubben en spiller med de nødvendige kvalitetene.
– Vi har lenge vært i markedet etter en fysisk sterk midtbanespiller med stor aksjonsradius og tilstedeværelse. Vi har vært tålmodige og gått grundig til verks. Nå har vi fått på plass en spiller som fyller dette behovet og som i tillegg har erfaring fra flere europeiske toppligaer. Yacouba Sylla er en klassespiller som vi har store forventninger til og som vi en periode ikke trodde var mulig å få til norsk fotball, sier sportssjef Flo.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03