Saken oppdateres!
Det bekrefter Drammen-klubben på egen hjemmeside onsdag. Keita har signert en kontrakt som strekker seg ut 2019-sesongen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
Dette blir hans tredje periode i klubben, og på Strømsgodsets nettside presenteres overgangen som at spilleren "kommer hjem". Tidligere har han blitt seriemester og tatt Eliteserie-sølv med klubben.
– Jeg er hjemme igjen og det betyr utrolig mye for meg. Dette er som en ny start på karrieren, sier Keita, som har 151 kamper i Strømsgodset-trøya, til Godset.no.
Sportssjef Jostein Flo forventer en mer voksen og ydmyk utgave av Muhamed Keita nå enn ved hans forrige opphold i klubben..
– Keita har et sterkt ønske om å spille fotball for Strømsgodset igjen. Den drivkraften har vi merket den siste måneden. Keita har skjønt at han må jobbe hardere enn tidligere for å komme tilbake i god form, sier Flo til Godset.no.
Klubbens hovedtrener, Bjørn Petter Ingebretsen, har kjent spilleren siden Keita var i de tidlige tenårene. Han er glad for å ha spilleren signert og klar for klubben sin.
– Vi har mange kvaliteter i troppen, men mangler en som kan gå av motstandere og skape ubalanse på egenhånd. Keita er dessuten veldig fotballsmart og vil bidra både på banen og inn mot spillergruppa. Vi har stor tro på at vi skal få det beste ut av Keita igjen. Med sine ferdigheter passer han perfekt inn i vår spillestil, sier Bjørn Petter Ingebretsen.
Spilleren har trent med Drammen-klubben over en lengre periode allerede. Han ble løslatt fra NY Red Bulls tilbake i februar 2018, men hadde fremdeles kontrakt med organisasjonen MLS en periode. Han har nå vært klubbløs en periode, men gjør nå altså comeback i Eliteserien og Strømsgodset.
Det er ventet at spilleren blir klar til lagets neste seriekamp, hjemme mot Kristiansund søndag.
FOTO: STRØMSGODSET
For en stund tilbake gjorde Keita dette intervjuet med Eurosport.no!
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03