«Gamlegutta» sørget for seier: – For oss betyr det kanskje litt mer

Oppdatert 11/08/2019 klokken 22:12 GMT+2

I et fyrverkeri av en kamp mellom Godset og Vålerenga, var det Muhamed Keita som stod fram for Eliteseriens tabelljumbo.

sdfsdf

DRAMMEN/OSLO (Eurosport.no)
Strømsgodset – Vålerenga 3-2 (1-0)
To mål på 14 minutter fra den hjemvendte sønn var det som til syvende og sist dro seieren i land for drammenspublikummet – sulteforet på suksess.
– For oss betyr det kanskje litt mer, dette her, sa Keita til Eurosport etter kampen mens han kikker bort på lagkompisen Lars Vilsvik. Til sammen har de hundrevis av kamper i den mørkeblå drakta.
– I dag er vi bedre enn Vålerenga gjennom 90 minutter, mener jeg.
Vilsvik stemte i:
– Vi følger planen. Vi tar returløpene og vi gjør grovjobben. Da er det deilig å få tre poeng, sa han.
Dermed beholdt også Strømsgodset det gode taket de har hatt på Vålerenga på Marienlyst de siste årene. På de 11 siste kampene, står laget fra Oslo med kun én seier (2014). Seieren tok også tabelljumboen opp på 13 poeng – det er nå fire poeng opp til trygg grunn.
Godset gikk til pause med en ettmålsledelse etter Lars Vilsviks harde lave avslutning forbi Klaesson i kjølvannet av en corner. Så ble Keita byttet inn i pausen. Og han var heltent på å score mot gamleklubben, noe han også bekreftet etter kampen.
– Det var på grunn av dem (Klanen, journ.anm) at jeg var i fyr og flamme i dag. De helte bensin på bålet, lo han.
Kun tre minutter inn i omgangen smalt det fra nevnte, da vingen skar inn fra venstresiden mot et passivt VIF-forsvar og banket ballen stolpe inn. Vålerenga ga seg ikke uten kamp. Reduseringen kom minutter etterpå da Aron Dønnum skjøt hardt og lavt under SIFs nye keeper, Martin Hansen.
Keita var derimot ikke ferdig. En lang ball ble stusset av Mawa, Keita oppfattet det raskt og spurtet inn i bakrom. Alene med Klaesson gjorde han ingen feil og satte 3-1. Men Vålerenga skulle redusere igjen. 71 minutter var spilt da Godsets keeper igjen var svak i sin involvering. Etter å ha fullstendig feiltimet en ball i feltet, kunne Bjørdal enkelt heade ballen i det tomme buret.
Vålerenga stelte i stand en sluttspurt, men det ble aldri ordentlig farlig fra gjestene. Dermed kunne Godset juble for sin første seier på sju kamper. Vålerenga ligger fortsatt på 6. plass med sine 25 poeng.
VIF-trener Ronny Deila var ikke imponert over målene laget hans slapp inn.
– At Keita kan gå fra midten av banen og rett inn, det blir for lett, rett og slett. Det er ting jeg ikke har sett oss gjøre tidligere, sa han til Eurosport.
– Vi taper enkle dueller. På det siste målet deres taper vi to dueller på midten først, og det er for dårlig.