Tok livsviktig seier i bunnen: – Fikk beskjed om å skyte

Sondre Skandsen

Oppdatert 15/09/2019 klokken 20:32 GMT+2

I kampen Strømsgodset måtte vinne, dukket sommersignering Moses Mawa opp og sørget for at håpet lever videre i Drammen.

Mawa

DRAMMEN/OSLO (Eurosport.no)
Strømsgodset – Ranheim 1-0 (0-0)
Det kan ha vært de tre viktigste poengene Godset har tatt til nå, denne sesongen. For etter å ha ligget på sisteplass store deler av sommeren, er drammenserne i ferd med å tette luka opp til sikker plass. De har nå like mange poeng som nettopp Ranheim, som ligger på kvalikplass.
– Liket lever, ropte Eurosport-ekspert Joacim Jonsson ut i studio under Fotball Direkte da ekspertpanelet fikk se målet.
Det var Moses Mawa som ble den store helten da han fikk rom og raste framover mot et ryggende Ranheim-forsvar. Omsider fyrte han av, via et Ranheim-bein og i en utagbar bue over keeper Even Barli. 1-0 var et faktum.
– Da er det liv igjen. Godset må vinne denne kampen for å ha noe håp om å holde seg, konstanterte han.

– Jeg fikk beskjed om å skyte

Moses Mawa var en svært blid mann da han pratet med Eurosport etter kampen.
– Det var en deilig kamp. Vi skaper mange muligheter før pause, selv om vi ikke klarte å score. Jeg følte vi var det beste laget her, sa han.
Mawa var mye involvert i Godsets offensive spill. Det var bare én ting som manglet.
– Jeg fikk beskjed om å skyte. Og selv om jeg var i mange gode posisjoner, så skjøt jeg aldri. Så det var deilig å se den gå inn.

Maalen: – Forferdelig skuffa

– Vi er forferdelig skuffa. I andreomgangen er vi tafatte, vi viser ikke nok vilje og gjør ikke det vi har snakket om, sa Ranheims hovedtrener til Eurosport etter kampen.
Han lot seg irritere over at Ranheim tapte de fleste duellene på Marienlyst.
– Jeg synes Godset tar de fleste duellene utpå der. De er mest på oss, vi klarer ikke vinne én-mot-én-situasjoner.
– Utover kampen, når vi ikke får noe flyt, så ramler vi mer og mer sammen, sukket han.
Se høydepunktene her:

Hendelsesrikt før pause

Det var en fartsfylt og spennende førsteomgang som ble spilt i solskinnet på Marienlyst, og publikum fortjente på mange måter en scoring. Det fikk de derimot ikke, selv om Godset ved flere anledninger var nære. Godset fikk faktisk ballen i nettet etter omlag ti minutter, men Ola Hobber Nilsen annulerte korrekt da Moses Mawa dyttet Alseth i ryggen. I tillegg burde Mikkel Maigaard satt inn kampens første scoring etter å ha fått servert en ball på sølvfat av Stengel. Alene på bakre stolpe bredsidet han ballen over.
Ranheim hadde også sine muligheter. Solbakken var helt alene gjennom på venstresiden, men avslutningen var elendig og endte høyt over mål. Mushaga Bakenga burde også fått mer ut av en situasjon alene med keeper Martin Hansen. Men dansken var raskt nede og reddet med en beinparade. Til pause måtte også dansken gi seg. Godset-trener Henrik Pedersen forklarte at keeperen hadde vondt i ryggen. Dermed måtte Viljar Myhra inn i buret i den andre omgangen.
Etter pause kom altså den svært viktige scoringen til Mawa. Ranheim prøvde å mønstre noen angrep i kjølvannet av scoringen, og Torbjørn Heggem kom nære. Midtstopperen headet ned mot hjørnet til Viljar Myhra, men den nylig innbyttede keeperen reddet fint langs bakken.
Salvesen kom også nære på et frispark. Maigaard hoppet over ballen og lot spissen fyre av. Det gjorde han, langs bakken, men Barli fikk dyttet til sikkerhet. Ranheim klarte aldri å etablere det helt store trykket på hjemmelaget. Godset spilte smart og brukte lang tid i angrepene. Dermed endte tre poeng i Drammen og til hjemmelaget. Det er altså helt åpent i bunnen igjen.