BERGEN/OSLO (Eurosport.no):
Opdal har deltatt på Brann-treninger i rundt halvannen uke. Keeperveteranen, som kom fra Start, er glad for å være tilbake i klubben han har 236 A-kamper for.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Det har vært veldig fint. Vi har kommet godt i gang med gode treninger. Det er veldig kjekt å være tilbake i Bergen, sier Opdal til Eurosport.no.
  • Brann åpner Eliteserien borte mot Odd 30. mars. Alt fra Eliteserien på vises på Eurosport Player
Så langt mener Opdal det er vanskelig å sette fingeren på hva som skiller dagens Brann-lag sammenlignet med det han forlot syv år siden.

– Alderen er en fordel

Det han er klar på er at han har blitt en bedre keeper – til tross for at han denne sommeren fyller 37 år.
– Ja, det synes jeg. Jeg synes jeg har utviklet meg på mange områder og jeg har fått mer erfaring. Jeg håper jeg får vist at jeg har mye inne, sier han.
– Alder er ingen hindring?
– Alderen er bare til fordel for en keeper. Det er nyttig erfaring så lenge du klarer å holde deg i god form, sier han.
(Saken fortsetter under Opdal-intervjuet):

Møter ti år yngre keeperkonkurrent: – Kommet for å spille

9. januar, dagen Brann hadde årets første trening, ble Eirik Holmen Johansen hentet fra Sandefjord.
Opdal sier han ser på seg selv og keeperkonkurrenten som et team som samarbeider, men understreker at det er konkurranse om å få vokte buret.
– Jeg har selvfølgelig kommet hit for å spille. Jeg mener at jeg er i god form og har gode år foran meg. Jeg er offensiv og har helt klart lyst til å spille fotball, sier han.
Ikke overraskende vil Johansen forsøke å overbevise trener Lars Arne Nilsen om at han skal være førstekeeper den kommende sesongen.
– Det er jo en toppklubb, så det er ikke noe poeng å sette ambisjonene noe lavere enn det. Målet er å komme bra høyt på tabellen, og for min egen del å spille en del. Men det er mange kamper i år og en bra tropp med konkurranse på alle plasser. Forhåpentligvis hjelper det klubben i alle turneringer, og det er bra for laget at vi har folk som pusher hverandre på alle plasser, sier Johansen til Eurosport.no.
Johansen, som er ti år yngre enn sin keeperkonkurrent, håper å vise frem sitt offensive register som målvakt. 26-åringen har vært klar på at han blant annet inspireres av Manuel Neuers spillestil.
– Jeg kjenner litt til Dan (Riisnes, keepertrener) fra yngre landslag, så han vet hva jeg står for og fulgte med i fjor. I bortekampen med Sandefjord i Bergen i fjor var det flere ganger vi spilte oss bra ut av relativt høyt press, så det kan vel hende det viste de noe de likte og så for seg i sin egen keeper, sier Johansen.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03