Overfor Rogalands Avis, som først omtalte saken, forteller Viking-trener Bjarne Berntsen at Benjamin Källman kommer på en leieavtale ut året, med opsjon på kjøp.
Den finske U21-landslagsspilleren scoret tre mål mot Norge, da Finland vant 8-3. Det skal sies at flere av de norske spillerne som vanligvis ville vært med var opptatt med U20-VM i Polen.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
En ekstra kuriostitet, er at det var en Viking-keeper som sto i mål og slapp inn to av de tre målene i andre omgang. Erik-Johannes Arnebrott er for tiden på utlån til Tromsdalen, men er Vikings eiendom.
– Han var veldig aggressiv i presset, og presset meg hver gang jeg fikk ballen. Han scoret to bra mål på meg. Han scoret både med hodet og på et langskudd, så det virker som en bra allround-spiss, selv om jeg bare har spilt en kamp mot ham, vel å merke, sier Arnebrott til Eurosport.
Stavanger Aftenblad skriver at han kommer til byen onsdag, og slutter seg til Viking-troppen umiddelbart.
– Jeg ser fram til alt, egentlig. Å få spille for Viking, å lære å kjenne et nytt land og spille i en ny liga. Det blir spennende, og jeg gleder meg. Det føles riktig å gjøre dette, sier han til avisen.
Bare papirarbeid skal gjenstå før han er offisielt klar.
Den 182 centimeter høye 21-åringen er under kontrakt med Inter Turku fra hjemlandet, men har vært utlånt til både skotske Dundee og danske Vendsyssel.
Viking tar imot Molde til hjemmekamp. Den kan du se på Eurosport Norge søndag klokken 18:00.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12