Strømsgodset - Odd: 2-3
Kampen mellom Strømsgodset og Odd ble høydramatisk i de siste minuttene og kunne endt med poengdeling på Marienlyst.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
Det stod 3-2 til Odd til langt ut i overtiden, før Moses Mawa satte inn hjemmelagets tredje mål for kvelden. Jubelen stod i taket for Godset, men gleden var kort. Målet ble annullert for offside.
– Det var ikke godt nok i dag. De får tre poeng, sa en skuffet Henrik Pedersen etter kampen.
Også Lars-Jørgen Salvesen var misfornøyd etter kampen.
– Det er tredje kampen til Odd på en uke og du ser fra første situasjon at de har lyst til å dra ned tempoet i kampen. Bruke tid på kast og femmetere og alt mulig rart. At de holder på slik hele kampen er frustrerende. Han (dommeren) gir de en advarsel i slutten av første omgang og tar ikke tak i det før.. ja, i det 93 minutt får de vel gult kort for drøying. Det er helt latterlig, sa Salvesen.
Se situasjonen her:

Odd-scoringer

Det tok ikke mer enn 11 minutter før unggutten Filip Delaveris satte inn Odds første mål for kvelden. Han fikk ballen servert innenfor 16-meteren og satte ledelsen enkelt i mål.
Dette ble hans femte scoring på fem kamper. I Eliteserien scoret han to mål i kampen mot Sarpsborg 08, før han satte inn to mål i cup-kvartfinalen mot KFUM.
Men Strømsgodset svarte kort tid etter. 16 minutter var spilt da Prosper Mendy scoret på corneren fra Mikkel Maigaard. Dermed var lagene like langt.
Det tok derimot ikke lang tid før bortelaget var i ledelsen igjen. Birk Risa spilte inn foran Godset-målet og der kom Vebjørn Hoff på løp og smalt ballen i mål.
Flere mål ble det ikke i første omgang.
– Her skal det ikke safes, her skal det fortsettes som i første omgang, sa Odds Steffen Hagen i pausen.
Saken fortsetter under:

– Beste spilleren i Eliteserien

Og det gjorde de. Etter 66 minutter kom Elbasan Rashani på løp mot Godset-målet, før han fant Torgeir Børven foran mål. Eliteseriens toppscorer satte den enkelt i mål og sikret sin 17. mål for sesongen.
– Han er den beste spilleren i Eliteserien om dagen, sa Bernt Hulsker i Fotball Direkte.
Med seks minutter igjen av ordinær tid utlignet Mostapha Fofana for hjemmelaget. Det var hans første mål for klubben.
Godset presset på de siste minuttene og fem minutter på overtid satte Mawa inn scoringen som fikk jubelen i taket på Marienlyst. Men scoringen ble annullert for offside.
– Det var voldsomt trøkk på oss, men vi klarer heldigvis å ri det av. Godt at vi slipper unna med det og tar med oss tre poeng, sa målscorer Børven etter kampen.
– Siste kvarteret var vi svake, for da er det cup-bein. Da var det kramper og en del spillere var kjørt. Men det som er før det er meget bra og derfor så vinner vi fortjent, sa Fagermo etter kampen.
Det betyr at Strømsgodset ligger på en 12. plass med tre poeng opp til Stabæk, mens Odd ligger hakk i hjel på Glimt og Molde i toppen.
Neste kamp for Strømsgodset er mot Mjøndalen fredag 4. oktober kl. 19.00, mens Odd møter Vålerenga lørdag 5. oktober kl. 18.00.
Se høydepunktene fra kampen her:
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53