Vårsesongen er over, og i forbindelse med det setter jeg karakter fra 1-10 på samtlige lagdeler hos de ulike lagene, i tillegg til å se på hva de bør forsterke med i sommer.
Sarpsborg 08 er en av sesongens store skuffelser. Laget fra Østfold hadde ambisjoner om å kjempe i toppen, men nå virker det som det blir en sesong i ingenmannsland, i beste fall. Laget er også utslått av NM.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Trener - 4
Geir Bakke
Suksesstreneren har møtt ordentlig motgang for første gang i Sarpsborg 08. Mer eller mindre som vanlig har han måttet bygge opp et nytt lag, men etter å ha mistet dødballkraft og i tillegg sin smarteste spiller, Patrick Mortensen, uten å klare erstatte ham, virker det som lagbygget tar lengre tid denne gang. 08s berømte press-spill har vært en skygge av seg selv denne våren, og sarpingene har til tider sett villrådige ut.
Keeper – 5
Aleksandr Vasyutin har vært et klart førstevalg på keeperposisjonen. Russeren har vært solid, men ikke på det nivået som gjorde at 08 kvalifiserte seg til Europa i fjor. Uansett er det ikke hans feil at laget har skuffet. Det spekuleres i at han skal være på vei til russisk fotball.
Forsvar - 4
Skader, skader og atter skader. Det er vel en oppsummering av Sarpsborgs forsvar denne våren. Viktige Tveita og Horn har vært ute store deler av sesongen. Savnet av lederskikkelsen Horn i midtforsvaret har vært stort. Til tross for få innslupne mål blir det middels karakter på denne lagdelen. Grunnen til de få innslupne er det kollektive Sarpe-laget og ikke isolert sett bare fireren. De har heller ikke vært gode nok i det offensive spillet
Midtbane - 4
Midtbanen har blitt lidende av at angriperne ikke har klart å sette inn førstepresset og at forsvaret har krevd mye hjelp. Halvorsen og Lund Nielsen har i tillegg gått på lavgir store deler av vårsesongen. Zachariassen har ikke vært like god som i fjor. Da blir også denne lagdel middelmådig. Nye Lindseth har gjort jobben sin, men totalt sett har midtbanen til Sarpsborg 08 vært et hakk svakere enn i fjor. Costaricanske Wilmer Azofeifa har ikke tatt nivået.
Angrep - 2
En lagdel som har prestert svakere enn forventet. Tapet av Mortensen har vært enormt, og ingen av spissene har vært i nærheten av å erstatte ham. Target-, bakroms-, boks- og press-spill har vært en skygge av tidligere sesonger. Unge Jørgen Strand Larsen kvitterer så vidt ut godkjent, ikke mer. Jeg forventer også mer av ham, spesielt i banespillet. Lars Jørgen Salvesen har ikke klart å ta eliteserienivået ennå, og lagets signalkjøp, Steffen Lie Skålevik, er en av vårens store skuffelser i Eliteserien. Totalt sett har lagdelen vist bedring i det siste, men det er fortsatt ikke eliteserienivå over den
Beste spilleren:
Joachim Thomassen
Ikke enkelt å ta ut beste spilleren i Sarpsborg denne våren, men kaptein Thomassen har gjort jobben sin. Gjør sjelden en svak kamp, og er meget ærgjerrig defensivt.
Overraskelsen:
Uansett hvordan jeg vrir på det, klarer jeg ikke å finne en overraskelse i Østfold-klubben.
Skuffelsen:
Steffen Skålevik
Den sympatiske bergenseren er Sarpsborgs klart dyreste kjøp gjennom tidene, 3,5 millioner. Han har ikke vært i nærheten av å levere. Null seriemål denne våren er selvsagt skuffende for både klubb og spiller.
Dette bør de gjøre i sommer:
Mye! Berntsen og kompani må helt enkelt på jobb. Etter å ha mislyktes litt i det siste, må Sarpsborg 08 nå treffe, ellers kan det bli nedrykksstrid. De har startet med å signere nederlandske Bart Straalman, en stopper jeg ikke kjenner godt nok til. Men han ser ut som en spennende forsterkning og ikke minst virker han å være en leder, og det trenger østfoldingene. Han må levere fra første dag. Samtidig er det nærliggende å tro at Magnar Ødegaard, som var aktuell i vinter, signerer i løpet av kort tid. Det er en spiller som gått gradene i klubbene og kommer hjem som «local lad». Han kan spille back i tillegg til stopper, og er nok i første hånd tenkt som back up. Det ville ha vært en fornuftig signering. Men det bør også inn en midtbanespiller og en spiss, begge av topp kvalitet. Forsvinner Vasyutin, må han selvsagt erstattes. Viktig at de nye spillerne som kommer inn er ledertyper.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53