SARPSBORG, OSLO (Eurosport.no):
– Det var interesse fra andre store land. Tyskland, Frankrike, Spania og Russland har vært på banen. Vi har funnet ham gjennom speiderne vi bruker i Afrika. Vi har ikke vært der nede og sett ham selv, men har fulgt ham i Afrikamesterskapet og i de kampene som er tilgjengelige, og vi ser at det er en spiller som er veldig lik vår kjære Krepin, som forsvant og nå herjer i belgisk fotball, sier sportssjef Thomas Berntsen til Eurosport.no.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Han drar en liten sammenligning til sin tidligere diamant, som ble solgt til Club Brügge i januar i fjor. Sportssjefen kalte da avtalen «en av de største i norsk fotball på 2010-tallet».
– Han er like kvikk. Kanskje enda kvikkere, og er også bra med ball. Han har et godt fotballhode, som kan spille til venstre, høyre, sentralt og som spiss. Så får vi se hvor han havner inne i laget vårt.

Er tålmodige

Samtdig maner Berntsen til forsiktighet når det kommer til forventninger. Det er mye som skal klaffe for en unggutt på et nytt kontinent.
– Vi vet jo at det er en drøm for disse unge spillerne, men samtidig synes man jo litt synd på dem også. Han skjønner ikke noe av hva vi prater om og står her som 18-åring. Men vi skal ta vare på «Bouba» som han kalles, og gjøre vårt beste for at han trives og for at han får ut hele potensialet sitt. Det var litt som med Krepin, han kom sent inn i oppkjøringa og skulle av gårde til VM. Bouba skal også til VM og var med på laget som vant Afrikamesterskapet nå sist. Det blir nok et turbulent første halvår, sier Berntsen og legger til:
– Det er ny kultur, nytt vær og så videre, så vi må nok være tålmodige med ham. Men talentet er det ingen tvil om, og han kunne gått inn og spilt i Eliteserien med en gang, men vi bør nok være litt forsikte med ham kanskje.
(Artikkelen fortsetter under)
18-åringen fra Mali snakker med Eurosport.no via tolk. Vi får vite at han mener hurtigheten og teknikken er hans aller største styrker som fotballspiller.
– Jeg er veldig glad for å komme hit og signere med min første proffkontrakt med Sarpsborg, sier han.

Vant Afrikamesterskapet

Den to år eldre Krepin Diatta ble en umiddelbar hit for de blå fra Østfold. Etter å ha blitt skrevet under på en fireårskontrakt i februar 2017, rakk han å få med seg prisen for «Årets gjennombrudd» på «Fotballfesten», før han ble hentet til Belgia. Avtalen var svært god butikk for Berntsen og Sarpsborg.
– Dere håper dette skal bli den nye Krepin Diatta?
– Jeg vet ikke hvor mye vi skal bruke navnet til Krepin. Dere får aldri vite prisen selvfølgelig, men vi har investert mye penger i ham og jobbet lenge med dette. Det er først nå vi har hatt lov til å signere ham også, med tanke på at han nettopp er fylt 18 år. Vi har veldig tro på ham, men tror kanskje han skal få lov å lage sitt eget navn i norsk fotball, sier Berntsen.
Les også: Diatta klar for belgisk storklubb
Konte har skrevet under på en fireårsavtale. Ifølge klubben ble han i desember kåret til den beste spilleren i en U20-turnering i Togo. Han var også en del av Malis U20-landslag som vant Afrikamesterskapet. I tillegg er han tatt ut på U23-landslaget.
– Selv om potensialet og talentet er der, er det ikke alle som tar steget. Ikke det at norsk fotball er så veldig bra, men det har noe med å flytte hjemmefra og akklimatisere seg å gjøre. Vi er kjent som en klubb som er flinke til å ta vare på folk, og er en vennlig og varm klubb, så vi tror han har de beste forutsetningene for å lykkes her.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03