Sarpsborg 08 - Stabæk: 0-0
En livsviktig kamp for Sarpsborg 08 da de tok imot Stabæk på hjemmebane. Hjemmelaget som lå nederst på tabellen med 20 poeng, trengte sårt tre poeng.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Men scoringene uteble og det ble poengdeling på Sarpsborg Stadion.
Sarpsborgs Amin Askar var oppgitt etter nok en uavgjort-kamp på hjemmebane.
– Det er veldig skuffende. Kampen er ok. Det er litt som mange andre kamper, jeg synes vi styrer det meste her ute og er veldig solide og har egentlig full kontroll på Stabæk. Men nok en gang så mangler det siste lille for å avgjøre kamper. Sånne kamper avgjorde vi ganske enkelt de siste tre-fire årene, da bare feide vi lag vi hadde såpass kontroll på av banen, men nå så bare ender det opp i ingenting, sa Askar etter kampen.
– Jeg synes kampen er jevn. Tror ikke noen av lagene føler at de gjør en spesielt god eller undeholdende kamp. Men det er to lag som nuller ut hverandre. Vi har god kontroll på det defensive, vi har gode avstander i laget, men vi er ikke giftige nok når vi får overgangsmulighetene. Vi har ganske mange av de, men vi er ikke dyktige nok på reisen oppover. Det blir for mye rusk i maskineriet, sa Sarpsborg 08-trener Geir Bakke.
– Fortsatt sist på tabellen, hva sier du om veien videre?
– Det blir steintøft, men vi må hvert fall sørge for at vi ser ut som et fotballag hele veien og vi må produsere mer enn det vi gjør i dag.
Saken fortsetter under:

– Ikke fornøyd

Det var Stabæk som åpnet kampen best og kom til en stor sjanse etter kun seks minutter. Jeppe Moe siktet på målet, men Sarpsborg 08-keeperen reddet.
Etter 39 minutter fikk Bjørn Inge Utvik seg en trøkk i skulderen og måtte få medisinsk hjelp. Han har tidligere hatt skulderen ute av ledd. Men han valgte å fortsette kampen.
De store sjansene uteble i den første omgangen, og lagene gikk til pause med 0-0.
– Jeg er ikke fornøyd i det hele tatt. Vi blir altfor lave og så er vi litt for nøye i kontringsfasen, så savner jeg litt mer rom med ballen, sa Ola Brynhildsen i pausen.
– Jeg synes vi har fin kontroll. Har noe innimellom som er litt unødvendig, men vi har veldig bra kontroll. Jeg syes vi kjører det. Vi få litt mer balltempo så vi kommer til enda flere sjanser, vi trenger litt mer sluttprodukt, sa Bjørn Inge Utvik.
På spørsmål om hvordan det gikk med skulderen hans, svarte han:
– Det går helt fint. Jeg lurer på om den gikk ut av ledd, men det kjennes greit, så ut å krige videre.
Se høydepunktene her:

– Klarer ikke å holde meg oppe

Etter 52 minutter spilt kommer Brynhildsen på løp og blir dratt ned innenfor 16-meteren. Først blir han holdt i drakten, men så faller han litt sent. Dommer lar uansett den gå og blåser ikke straffe.
– Der lukter det et gult kort på Brynhildsen, at han kaster seg ned, sa Joacim Jonsson i Fotball Direkte, før han fortsatte:
– Skal han kaste seg, så skal han kaste seg to-tre sekunder tidligere. Da kan man forsvare det.
Brynhildsen forklarte situasjonen slik etter kampen:
– Først så føler jeg at jeg ble hektet i foten, så blir jeg hold og da er jeg i ubalanse og da klarer jeg ikke å holde meg oppe.
– Ville du hatt straffe?
– Jeg vet ikke. Det er kanskje litt lett, jeg vet ikke om andre dommere hadde dømt. Han holder meg ganske kraftig der, sa Brynhildsen.
Og mål ble det ikke i kampen og oppgjøret endte 0-0.
Det betyr at Sarpsborg 08 fortsatt ligger på direkte nedrykk, men har kommet seg opp en plass på grunn av Ranheims tap mot Vålerenga. Stabæk økte avstanden til Strømsgodset.
– Det kan ikke ha vært noen veldig underholdende kamp å se på. Synes det er to lag som spiller en lik kamp. Forsvarer seg bra, men sitter ikke helt offensivt. Det er ikke noen stor kamp fra noen av lagene, så greit for oss å dra herfra med å holde nullen og spille en solid forsvarskamp hvert fall, sa Stabæks Andreas Hanche-Olsen.
Neste kamp for Sarpsborg 08 er mot Ranheim søndag 6. oktober kl. 18.00, mens Stabæk møter Viking.
Se hele intervjuet med Brynhildsen her:
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 KLOKKEN 17:59