SARPSBORG (Eurosport):
Sarpsborg 08 – Tromsø 3-2 (1-1)
Tromsø tok ledelsen. Så snudde Sarpsborg på fire magiske minutter, før hjemmelaget måtte ri av stormen igjen.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Ole Jørgen Halvorsen fikk æren av å sette inn 3-1, som for alvor sørget for at Sarpsborg hadde overtaket på gjestene fra nord.
– Jeg kjente på presset. Vi har jo slitt foran mål tidligere i år, så det var så deilig å se den gå inn, sa han til Eurosport etter kampen.
– Vi blir nervøse og feige i dag også, men det er ikke rart. Men det er så deilig å stå her og kunne puste lettet ut nå.
– Nå ser det vesentlig lysere ut, enn om vi hadde spilt uavgjort her, konstanterte han.

– Kommer til å få poengene som trengs

Dermed er plutselig Tromsø midt i den verste gjørma igjen sammen med Strømsgodset, Ranheim og Mjøndalen.
– Noen dager vinner du denne kampen, andre ganger ikke. Vi så sterke ut der ute, men i dag fikk vi ingenting ut av kampen, sa TIL-trener Simo Valakari til Eurosport.
– Hver eneste kamp framover blir viktige. Vi ser ut som et lag som spiller bra og kommer til å få de poengene som trengs. Vi spilte bra, mente han.
Etter at Onni Valakari sendte gjestene i føringen, utlignet Kristoffer Zachariassen etter halvtimen spilt. I løpet av fire minutter stanget Utvik sarpingene i føringen, før Ole Jørgen Halvorsen la på til 3-1 etter en mønsterkontring.
Men (som vanlig) skulle det blir nerver i Østfold. Aiden Barlow reduserte til 3-2 på nydelig vis fem minutter før slutt, noe som førte til at Tromsø kom med en sluttspurt. Men hjemmelaget holdt ut og tok tre livsviktige poeng, som sendte dem opp på 28 poeng og henholdsvis to og fire poeng ned til kvalik og nedrykk.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27