• Følg Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Få tilgang her !
Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 1-1
Sarpsborg 08 har aldri gått ni kamper uten å tape på rad. Det var før de berget uavgjort borte mot Bodø/Glimt.
UEFA Europa Conference League
Utsolgt mot Roma: – Merker trøkket i hele byen
11/10/2021 PÅ 14:47
– De har vinnerkultur der, og det er det vi også etter hvert får. Men det er helt korrekt, de er vanskelige å bryte ned, sier Bodø/Glimt-trener, Kjetil Knudsen.
For etter en seier og tre uavgjort denne sesongen i tillegg til to seiere og to uavgjort på de fem siste forrige sesong passerte Sarpsborg 08 rekorden som ble satt i 2017.
– Det var deilig, og det var ekstra deilig at det førte til poeng, fortalte Salvesen om sitt første offisielle Sarpsborg-mål.

Tidlig ledelse

Men det var ikke bortelaget som startet best. Det tok nemlig ikke lang tid før Glimt var i føringen. Fredrik André Bjørkan scoret allerede etter fem minutters spill. Sarpsborg tok etter hvert over den første omgangen og skapte mange sjanser, men fikk ikke utligningen. Også Geir André Herrem hadde en kjempesjanse på motsatt side, men både skuddet og returen var for svakt.
– Jeg synes vi gjør en okey bortekamp. Vi slipper dem til på noen kontringer der, men i mye banespillet synes jeg vi er robuste og solide på mange ting. Men vi er for rotete på siste tredjedelen, så det blir for lite avslutninger, oppsummerte Sarpsborg 08-trener, Geir Bakke om det ene poenget de fikk.
LES OGSÅ: Tannløse RBK pepet av banen i nytt poengtap: – Forjævlig
Over i den andre omgangen var det hjemmelaget som var nærmest. Nok en gang var det Herrem som ble involvert, og det var bare millimetere om å gjøre da spissen smalt ballen i stanga.
Like etterpå var det derimot innbytter Lars Jørgen Salvesen som fikk ballen i nettet. Ballen gikk i en bue over Marius Lode, og alene med Ricardo var Salvesen iskald og scoret, kun fem minutter før slutt.
– Det er vanvittig kjipt når vi har det så lenge. Kjedelig å være involvert i en situasjon som leder til mål, sa Lode.
– Det blir en spesiell situasjon når vi skyter på innsiden av stanga, mens de scorer i det neste angrepet. Sarpsborg er vanskelig å møte. De er direkte og utrolig flinke på å ta andreball, så det blir en annen type kamp. Men jeg er veldig fornøyd med hvordan vi står mot det, sa Glimt-treneren.

Nærmer seg rekord

Dermed endte det 1-1 på Aspmyra. Det betyr at også Bodø/Glimt nærmer seg rekorder.
For med tre seiere og en uavgjortpå fire kamper hittil i år, i tillegg til fem strake uavgjort mot slutten av fjorårssesongen har de nå ni strake kamper uten tap. Sist gang de hadde det var i 1978.
Det plasserer Bodø/Glimt på andreplass på tabellen med ti poeng, bak Molde på målforskjell.
Sarpsborg 08 har på sin side seks poeng på sine fire kamper.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
17/09/2021 PÅ 06:31