Det bekrefter klubben på en pressekonferanse tirsdags morgen. Dag-Eilev Fagermo forteller at han har tenkt å bruke Sander Svensen på venstre kant.
– Jeg kjente at dette var en mulighet jeg absolutt ikke kunne la gå forbi, sier Sander Svendsen på pressekonferansen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Sander Svendsen har spilt for den svenske storklubben Hammarby siden sommeren 2017 da han ble solgt fra Molde. 21-åringen fikk iløpet av sin tid i Molde over 100 kamper i norsk fotball, og nå gjør han en retur når han skal tilbringe de neste seks månedene i Skien og spille for Odd.
– Vi har letet lenge etter en angrepsspiller som har en boksåpner i seg. Vi er et sterkt kollektiv, men vi har vært litt for tynne framme, og vi har manglet den typen som han er, forteller Dag-Eilev Fagermo til Eurosport før han la til:
– Torgeir (Børven) er ikke Kovacs eller Occean slik som vi har hatt tidligere, han er en stikke-spiss og ikke like rå i luften som de. Sander er god til å spille fram den type spillere, dermed har forsvarerne mer å forholde seg til og det blir vanskeligere å ta ut Børven.
21-åringen har tidligere uttrykt at han ikke var fornøyd med spilletiden han fikk i Hammarby forrige sesong. Selv om han var på banen 19 ganger fikk han bare i underkant 600 minutter. Bare en gang fikk han være på banen i 90 minutter. Hammarby endte til slutt opp som nummer fire i Allsvenskan i fjor, kun bak Malmö på målforskjell.
Tidligere dette vinduet har også Hammarby hentet inn tidligere Vålerenga-spiller Vidar Örn Kjartansson til klubben. Dermed blir Svendsen som har ni U21 landslagskamper for Norge enda lengre bak i rekken for svenskene.
Slik vurderer Eurosports eksperter Odd (NB. Dette ble filmet før Svendsen ble signert):
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03