OSLO (Eurosport.no):
– Vi må nesten bare krysse fingrene for at vi kan beholde ham ut sesongen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Vålerengas kaptein og sisteskanse, Adam Larsen Kwarasey, mener Eliteserie-publikummet virkelig bør se opp for 21 år gamle Chidera Ejuke i 2019.
– Vi har et par unggutter som har sett skremmende bra ut i forhold til Eliteserie-nivået. Ejuke er en av dem, sier keeperen.

Sammenlignes med profil

Larsen Kwarasey prater med Eurosport.no på tirsdagens Eliteserie-kick off på Ullevaal. Han forteller om en vinter der nigerianske Ejuke har sett enormt god ut.
– Han har Alanzinho-potensial, og kan fort bli en av de bedre spillerne ligaen har sett de siste 10-20 årene for å si det sånn, sier den ferske Vålerenga-kapteinen.
Alanzinho var helt sentral i Stabæks mesterlag fra 2008. Med sine kvikke føtter og et enormt teknisk reportoar ble han en favoritt i norsk fotball i årene 2005-2009. Senere gikk han videre til tyrkisk toppdivisjon og Trabzonspor.
Larsen Kwarasey gir seg ikke mer å rose Ejuke.
– Jeg har spilt med folk i andre land og på landslag. Han står ikke tilbake for noen av de. Han har et skyhøyt potensial.
Sett denne?

Flere har tatt steg

Den 31 år gamle keeperen merker godt at lagets unge spillere har fått et år ekstra til å utvikle seg. Ikke bare Ejuke har tatt steg gjennom vinteren.
– Det er flere andre unggutter som også ser meget sterke ut.
– Hvem tenker du på?
– For eksempel Aron Dønnum, Ivan Näsberg og Markus Nakkim. Nakkim har blitt mer voksen etter et år på lån i Viking, og man merker at han har det naturlig i seg, sier han.
Forrige sesong ble det tre scoringer og like mange målgivende pasninger for Ejuke i Eliteserien.
Lørdag serieåpner Vålerenga på hjemmebane mot Mjøndalen.
Se Eurosports nye podcast «Indre bane» her!
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03