ULLEVAAL (Eurosport.no):
I likhet med resten av Eliteseriens trenere og kapteiner var svensken til stede på Ullevaal til et felles «Kick off» denne uken. Han vil gjerne finne et sted å sette seg ned for intervjuet med Eurosport.no, men snur brått i døren da han oppdager at han er på vei inn i losjen med navn «Vålerenga». Ved et bord dekket med Norge-skjerf klargjort til landslagets møte med Sverige senere samme kveld, setter han seg i stedet ned. Det får han tåle, sier han med et stort smil.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
15 TIMER SIDEN
– Jeg er glad du spør om ham. Det er en fantastisk mann, og jeg er veldig glad for å ha kommet til en klubb der jeg får jobbe med et sånt menneske som Frode Kippe. Fantastisk menneske, ultraprofesjonell, utfører hele livet som profesjonell fotballspiller på en perfekt måte, gjennomproff, kaptein, flink til å dele sin erfaring, vi bruker den mye i det defensive spillet, ydmyk for utvikling også, sier Lillestrøm-treneren da 41-åringens navn blir nevnt.
Så drar han uoppfordret en sammenligning til sporten som er noe større i hans hjemland, nemlig ishockey.
– Jeg pleier å sammenligne ham med Nicklas Lidström, som var 41 år da han vant Stanley Cup med Detroit og fikk Norris Trophy som beste back i NHL. Han hadde en kontinuerlig utvikling hele tiden frem til han sluttet.
Les også: Tabelltipset: Ute av nedrykksstriden

Får hjelp

For Frode Kippe er Lillestrøm. Spillerkarrieren hans taler for seg selv, og midtstopperen er en gigant på Åråsen, ikke bare i form av sin enorme kroppsbygning. Derfor er det nettopp ham de fleste skal ha en bit av, også utenfor banen. Så vant han da også «Årets spillerforbilde» på Fotballfesten i fjor høst.
– Frode har vært en veldig, veldig tydelig kaptein i flere år, og har dratt et lass som leder. Ikke minst i den tiden der det var litt tøffere. Jeg vil ha flere ledere i laget, flere ledere i garderoben, i gruppa, på banen. Så vi har laget et lagkapteinsråd, med Daniel Pedersen og Arnor Smarason. Alle de tre har kapteinsoppgaver, både på kamp, mellom kamper og på treninger og så videre. Frode har bindet, men alle tre har oppgaver som kaptein. Det kan innebære arbeidsoppgaver utenfor banen som er kapteinsrelaterte, men noen andre enn Frode kan ha dem. Så han ikke behøver å dra hele det lasset alene, sier Lennartsson til Eurosport.no.
Bautaen fra Kolbotn er klar for nok en sesong, etter at han debuterte helt tilbake i 1997. Foruten tre sesonger i England i Liverpool og Stoke, har han spilt hele karrieren på Åråsen. Det er blitt mange knallharde sesongoppkjøringer opp gjennom årene.
(Artikkelen fortsetter under)

Rekker ikke rekord i år

Men ifølge VG må faktisk Kippe belage seg på enda en oppkjøring om han skal bli tidenes eldste spiller på øverste nivå i Norge. Thorleif Olsen fra Vålerenga var 41 år og 332 dager da han satte den på 1960-tallet. Kippe vil være noen få dager yngre i siste serierunde denne sesongen.
– Oppkjøringen skremmer meg ikke mest sånn sett. Jeg er glad i å trene godt og liker det, men så gjelder det å være skadefri og sørge for at kroppen fungerer, og det gjør den foreløpig. Så da er det bare gøy, sier Kippe til Eurosport.no.
Noen dato for når det er på tide å gi seg, har han ikke satt.
– Jeg har ikke landet noe der ennå, men det nærmer seg helt sikkert fra år til år. Vi får se hvor streken blir satt, men det er litt tidlig å si ennå.
– Hvor kult hadde det vært å ha den rekorden?
– Det har jeg heller ikke tenkt så mye på, jeg ble først gjort oppmerksom på det i fjor. Det ingen stor målsetting for min del. Jeg spiller så lenge jeg synes det er gøy og jeg føler jeg kan bidra, jeg spiller ikke for enhver pris. Den er ikke nok til å gå på et nytt år hvis jeg ikke er klar.
– Om man «googler» 40-årskrise får man stort sett opp menn på motorsykler. Men du er ikke helt der, altså?
– Nei, jeg har styrt unna det. Jeg får kanskje vente til jeg blir 50, sier Kippe med et smil.

«Mr. Lillestrøm»

Selv setter han pris på Lennartssons tanker om et utvidet kapteinsteam. Kanskje kan det bidra til å gjøre slitasjen litt mindre.
– Det er alltid fint at vi er en gruppe som kan bytte litt på oppgaver. Det blir til tider mye. Spesielt i sesonger der vi sliter litt, da er det mye media og mye styr rundt som tar fokus. At vi kan rullere litt på det, er absolutt bra, og at vi er flere som får ekstra ansvar tror jeg bare er positivt.
Og snart er det vel bare Tom Lund og Ivar Hoff som har lik eller større rett til å kalle seg «Mr. Lillestrøm».
– Tom Lund er alene på topp der, så får vi andre krige bak ham. Men jeg har det gøy og trives godt i byen og har lyst til å være her videre også. Det er en spesiell klubb og by for meg, det er det.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
I GÅR PÅ 18:22
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23