• Eliteserien og OBOS-ligaen ser du direkte på Eurosport Player og Dplay. Få tilgang her!
ULLEVAAL (Eurosport.no):
Etter en forrykende vårsesong for Molde, har flere røster snakket Magnus Wolff Eikrem inn på landslaget – der han ikke har spilt siden privatlandskampen mot Hviterussland i august 2016.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55

Ikke høyaktuell

Mandag var det ingen plass i den norske troppen da Lars Lagerbäck presenterte sine utvalgte.
– Han var ikke høyaktuell og konkurrerer ikke ut noen av dem som er med på midtbanen her. Ser du på den konkurransen som er der, så bedømmer jeg de som er med som bedre, er den enkle begrunnelsen fra svensken.
Sander Berge, Ole Selnæs, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø og Markus Henriksen er de opplagte kandidatene til to sentrale midtbaneroller mot Færøyene og Romania, og 70-åringen rangerer altså Eikrem bak alle disse.
Saken fortsetter under videoen

Sammenligner med Selnæs

Samtidig gjør sammenligningen med en annen landslagsspiller at det er mulig å håpe på en mulig plass om 28-åringen skulle fortsette storspillet.
I mine øyne er han først og fremst en offensivt anlagt spiller. Han minner meg veldig mye om Ole Selnæs da jeg kom inn på landslaget. Han tenker også på det offensive og har sine kvaliteter der, som en teknisk dyktig og god pasningsspiller, men de andre går foran, sier han til Eurosport på Ullevaal.
– Selnæs spilte jo dypere også i RBK og St. Etienne enn det Eikrem gjør?
Ja, han er en bedre forsvarsspiller. Det er først og fremst Ole og Sander Berge han konkurrerer med – og det er tøft, medgir Lagerbäck.
Saken fortsetter under videoen

Følger få Eliteserie-profiler

Som vanlig er det få Eliteserie-spillere med i landslagstroppen. Foruten keeperdebutant Sondre Rossbach og André Hansen, som er inne grunnet skader på Rune Jarstein og Ørjan Håskjold Nyland, er det bare Birger Meling av utespillere som er med fra Eliteserien.
Lagerbäck sier de har en kjernetropp på 30-35 spillere de følger tett. I denne troppen er 24 spillere uttatt. I tillegg kommer skader på Alexander Sørloth, nevnte Jarstein og Nyland, Per Kristian Bråtveit og Iver Fossum, som var inne sist. I tillegg har midtstopperne Even Hovland, Tore Reginiussen og Vegard Forren vært innom landslaget det siste knappe året.
– Det er totalt 32. Da er det ikke rom for veldig mange flere aktuelle Eliteserie-spillere, sier svensken
– Hvor mange fra Eliteserien har dere i denne gruppa dere følger?
– Utenom Hansen og Meling... jeg vet ikke om jeg skal inn på det med deg, for da begynner spekulasjonene. Men det er ikke veldig mange, det kan jeg si, sier en hemmelighetsfull Lagerbäck.
Det er med andre ord lite som tyder på at det kommer nye tilskudd fra Eliteserien med i svenskens tropp fremover.
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51