KRISTIANSUND / OSLO ( Eurosport.no):
Kristiansund - Odd 1-1
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– 1-1 er greit, men det var en kamp vi reiste for å ta tre poeng i. Vi får ta med oss at selv om vi slapp inn på dødball, så var vi tettere bak og nå scoret vi i hvert fall. Dommeren var bra han altså, men de tre gode overgangene han blåser for tidlig på, er synd, for dem kunne det blitt mer potensial i. Og det tror jeg nesten vi kunne trengt, for vi skapte litt for lite, sier Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.
Kristiansund forsøkte seg mye på sin venstreside, men det var Odd som scoret. Gjestene utnyttet en overgang, og Moussa Njie skar inn fra venstresiden og avsluttet. Sean McDermott var på ballen, men fikk ikke sendt den andre steder enn rett ut i beina på Torgeir Børven.
Det gjør man ikke ustraffet.
Eliteseriens toppscorer satte inn sitt 13. mål denne sesongen, og akkurat som lovet på forhånd scoret han nå også på bortebane. Det har han nemlig ikke gjort siden slutten av mai.
(Artikkelen fortsetter under):
KBK-trener Christian Michelsen var likevel fornøyd med mye i pausen, og etter timen kunne gladgutten smile enda bredere. Midtstopper Psyche steg til værs og stanget inn et til Odd å være uvanlig baklengsmål på dødball.
Dermed er mannen med flettene Kristiansunds toppscorer med sine fire mål. Det er for øvrig like mange mål som Odd hadde sluppet inn på dødball på hele sesongen.
– Selvfølgelig er jeg overrasket over å være toppscorer. For meg er det en bonus å score. Jeg synes jeg har blitt bedre, etter å ha vært ute i ett år i 2017. Det har ikke vært lett, men vi har jobbet hardt, og nå kan jeg se at jeg får belønning, sier Psyche til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under):
I en ganske jevn kamp var Odd utrolig nær å gå opp i 2-1 med et drøyt kvarter igjen å spille. Etter en corner stusset Børven ballen videre, og på bakre stolpe kom Birk Risa fossende frem helt alene.
Dessverre for ham kom ballen fort på ham i en vanskelig høyde, og med låret eller kneet fikk han styrt den mot mål. Den traff bare stolpen og spratt ut igjen. En kjempemiss av Odd-backen.
– Det var tett og jevnt mellom to gode lag, synes jeg. Vi var gode og trykket et topp tre-lag godt tilbake på banen, og det var en godt gjennomført kamp av oss. Også når vi kommer under, så er det sterkt å komme tilbake mot et lag som Odd, som er gjerrige og veldig giftige på kontringer. Så ett poeng er sterkt, det, selv om vi kunne fått mer også, sier KBK-trener Christian Michelsen.
Før denne kampen hadde Odd tapt tre strake på bortebane i serien. Forrige seier på fremmed gress kom på Årsen, da de slo Lillestrøm 3-0 19. mai.
– Det er mange plusser. Vi er på riktig vei i forhold til det vi har vært. Vi slipper inn et dødballmål, men det er mange som sliter med å ta poeng her, sier Fagermo.
Mindre hyggelig var det at Fredrik Oldrup Jensen måtte forlate banen med en skulderskade før pause.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37