LILLESTRØM/OSLO (Eurosport.no):
Etter Europa-eventyret til Sarpsborg 08 har flere av klubbens spillere blitt attraktive for andre klubber. Til nå har Tobias Heintz blitt solgt til Kasimpasa og Rashad Muhammed til Erzurumspor. I tillegg har Patrick Mortensen blitt solgt til den danske klubben AGF Århus.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Sarpsborg 08s sportssjef Thomas Berntsen sier at de ikke ønsket å selge sistnevnte.
– Uten å være slem mot noen av de andre; Patrick Mortensen var en veldig sentral brikke i laget vårt og det viser all statistikk. Vi ville ikke selge Patrick, men situasjonen ble slik at vi gjorde det. Både Tobias og Rashad har vært litt inn og ut av laget. Vi håpet at vi skulle få til gode salg på de i dette vinduet her, i og med at de gjorde det såpass bra i Europa og det har vi fått, sier han til Eurosport.no.
Joonas Tamm skal tilbake til Estland etter at låneavtalen var over, Joackim Jørgensen gikk til Start, Orri Omarasson til Island og kontrakten til Amani Mbedule er utgått.
– Når det er sagt så har vi fått inn Lars-Jørgen (Salvesen) på topp der, vi har Jonathan Lindseth fra Mjøndalen, Ismael (Cheick Coulibaly) som er 18 år fra Mali, sier Berntsen.
I tillegg er Nikola Tkalčić tilbake fra Aalesund etter lån, Alexander Ruud Tveter tilbake fra Strømmen etter lån, samt Wílmer Jesus Azofeifa Valverde fra Costa Rica og Nicolai Næss fra Nederland har kommet inn.
Se intervjuet med Thomas Berntsen her (saken fortsetter under videoen):
Men han utelukker likevel ikke at de må hente inn flere spillere før overgangsvinduet lukkes.
– Men samtidig så kommer vi nok til både å hente inn en, to og kanskje tre offensive spillere til. Også sier folk at nå er det mye forandringer i Sarpsborg igjen, men det er jo sånn at dette er et bevis på at vi gjør det bra. De klubbene som gjør det dårlig, de håper på å selge spillere, mens vi må selge spillere fordi vi har gjort det såpass bra. Vi må omstille oss og jobbe knallhardt for å henge med i Eliteserien, men det er bare positivt for oss at spillerne våre er attraktive, sier sportssjefen.
– Midtstopperplassen litt tynnere, kommer det stoppere inn også?
– Det kommer det til å gjøre, en eller to. Det er jo helt sykt at vi i denne nasjonen her, hvor du egentlig bare kunne gå på supermarkedet å hente en midtstopper for 20 år siden, og nå finnes det nesten ikke midtstoppere i Norge. Det er stort sett frispilling bakfra og fokus på det og ikke så veldig mye fokus på det å forsvare seg. Vi savner litt gode norske alternativer, men vi jobber med det, legger han til.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03