Sarpsborg 08 reddet av ellevill klarering: – Skulle bare mangle

Oppdatert 14/04/2019 klokken 20:41 GMT+2

Jørgen Strand Larsen (19) ble tungen på vektskåla for Sarpsborg 08 mot Lillestrøm. En stor takk kan også sendes til Nicolai Næss.

Sarp

SARPSBORG/OSLO (Eurosport.no)
Sarpsborg 08 – Lillestrøm 1-0
For tross mange store målsjanser, klarte ikke hjemmelaget å score mer enn ett mål. Da skulle Nicolai Næss sin ville klarering vise seg å være avgjørende. For mens hele Østfold trodde Erik Brendens lobb skulle sprette videre inn i mål, var midstopperen den eneste som ikke hadde gitt opp.
Turboen ble satt på, og etter å ha ristet av seg en jagende Lehne Olsen fikk Næss kakket ballen bort fra mål, via egen tverrligger, til rungende jubel på Sarpsborg Stadion.
– Nei, det er vel jeg som ødelegger offside-linja først der, så det skulle vel bare mangle at jeg rydder opp også. Når du ser ballen spretter mot mål sånn, er det bare å gi faen og beine hjemover for å få den vekk, sier han til Eurosport etter kampen.
– Dette var en krig. Vi står godt i det, selv om vi ikke spiller den beste fotballen.
Se situasjonen her (saken fortsetter under):
Jørgen Lennartsson var klar på at laget hans rett og slett ikke var gode nok.
– Vi har noen muligheter, blant annet den som blir reddet på strek der. Men det var ikke en god nok prestasjon fra oss i dag. Sarpsborg vant helt forjent.
– Førsteomgangen er skuffende. Den andre er noe bedre, oppsummerer treneren.
Kun elleve minutter skulle det ta før Sarpsborg 08 skulle gå i føringen. Stortalentet Jørgen Strand Larsen fikk æren av å score sitt første Eliteserie-mål, etter at Steffen Lie Skålevik jaget en ball i bakrom og serverte gutten fra Halden på blank kasse.
Det kunne fort blitt mer. Zachariassen fikk to muligheter inni boksen etter 27 minutter. Maric parerte på den første avslutningen. Returen headet han utenfor. Senere i omgangen smalt Skålevik ballen i stolpen og ut. Lillestrøm hang i tauene.
Etter pause kunne det fort stått 1-1. Erik Brenden ble spilt gjennom og kippet over en utrusende Vasyutin. Ballen spratt mot mål, men Nicolai Næss hadde ikke gitt opp. Stopperen fikk kastet seg inn i siste sekund og klarert ballen opp i egen tverrligger og ut igjen; en enorm prestasjon av Næss.
LSK klarte aldri mønstre det helt store i Sarpsborg. Det endte dermed med tre poeng til Geir Bakkes gutter.