– Da dette tilbudet kom, var det en mulighet jeg følte jeg måtte ta, jeg kunne ikke la den gå. Jeg føler meg veldig stolt og glad nå, og ser virkelig frem til å ta fatt på en ny hverdag.
Det sier Sander Svendsen til Eurosport.no.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23

Skal dyrkes som spiss

21-åringen har signert en fireårskontrakt med Odense, og gjenforenes der med sin tidligere trener i Hammarby, Jakob Michelsen.
– Det har hatt veldig mye å si for valget mitt at han er der. Vi har holdt dialogen siden han forsvant fra Hammarby, og at han er der gir meg en ekstra trygghet. Han vet hvem jeg er og hva jeg står for, og jeg vet at han vil satse på meg. Det gjør at jeg drar dit med masse selvtillit, fortsetter Svendsen, som representeres av agentene Morten Wivestad og Mike Kjølø.
I Odense er planen at han igjen skal dyrkes som ren spiss, etter å ha brukt det siste halvåret som kant i Dag-Eilev Fagermos 4-3-3.
– Det er jo som spiss jeg føler jeg har mest å gi, og det viser CV-en min og. Jeg gleder meg veldig til å få gjøre det igjen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Roser Fagermo

August 2017 gikk Svendsen fra Molde til Hammarby, men det påfølgende året ble ingen stor suksess i den svenske klubben. Moldenseren omtaler 2018 som et brutalt møte med fotballverden, og innrømmer at han i perioder hadde det tungt.
– Jeg hadde sikkert godt av det. Det var på ingen måte et vellykket år, men det ble et lærerikt år.
I januar ble han utleid til Fagermo og Odd, og i vårsesongen har han vært en fast brikke for Skiens-laget.
– Jeg hadde en lang prat med Fagermo før jeg kom, og fikk raskt et godt inntrykk av han. Han er en sånn mann som du alltid vet hvor du har – både når han er happy og når han ikke er happy, sier Svendsen og ler.
– Det liker jeg. Han har en lederstil som gjør at man vil prestere, og er en veldig god trener. Jeg har hatt det helt fantastisk i Odd, både med spillerne og han. Egentlig har hele våren vært en fornøyelse, sier 21-åringen.
Odd-sjefen har flere ganger vært tydelig på at han ønsket å utvide lånet av Svendsen, som i utgangspunktet var over 15.juli, men slik gikk det altså ikke.
– Det er veldig mange faktorer som spiller inn i et sånt valg. Jeg har også sagt at jeg kunne tenke meg å fortsette i Odd, og det var absolutt et alternativ. Men da jeg fikk denne muligheten kunne jeg ikke si nei. Det har vært en god dialog med både Hammarby, Odd og Odense egentlig. Jeg er veldig glad for at Hammarby så mine behov og slapp meg nå, sier Svendsen.
Sett denne?
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37