Populære sporter
All sport
Vis alt

Tar ytterligere korona-grep og stenger Brakka i to uker – Molde dropper treningsleir

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 09/03/2020 klokken 11:39 GMT+1

Nylig avlyste Rosenborg den planlagte treningsleiren til Marbella. Nå velger de å stenge klubbhuset for eksterne de neste 14 dagene. Molde blir også hjemme.

Mikael Dorsin Tove Moe Dyrhaug

Foto: Scanpix

Det melder klubben på sine nettsider mandag.
«På bakgrunn av den uklare situasjonen rundt korona-viruset, har klubben bestemt å stenge Brakka for eksterne de neste 14 dagene.» skriver klubben i meldingen.
Laget trener på Lerkendal denne uken, etter turen til Marbella ble avlyst. Kristiansund har valgt å gjøre det samme, og klubbene har avtalt å møtes til treningskamp.
Rett før helgen ble det klart at laget blir hjemme, i stedet for å reise til Spania.
– Dette er en helhetstankegang, og vi har kommet fram til at det er best at vi trener i kjente omgivelser i Norge. Situasjonen er såpass uklar at vi ikke tar noen sjanser per nå, sa daglig leder Tove Moe Dyrhaug til Eurosport.
Mandag melder også Molde på sin Twitter-konto at den planlagte turen til Marbella ikke blir noe av nå.
«Adm. dir Ole Erik Stavrum bekrefter at grunnet situasjonen rundt koronaviruset, så fortsetter Molde FK sesongforberedeslene hjemme på Aker Stadion», heter det i meldingen.
Romsdals Budstikke har også omtalt saken.
Stavrum forteller at de har hentet råd fra Folkehelseinstituttet, medisinsk hold og andre relevante kilder, og at de ikke tror det er farlig på Marbella, men at risikoen for å bli satt i karantene er for stor.
– Vi tar ingen sjanser rundt det. Vi bestemte oss nå i morges etter råd fra medisinerne, og vi kommer til å holde oss i Molde i trygge omgivelser, sier Molde-direktør Ole Erik Stavrum til avisen.
De to planlagte kampene mot Haugesund og en ukjent motstander utgår. Nå jobber de med å få til en annen motstander her i Norge.
At Rosenborg – og senere Molde – har valgt å avlyse, utnyttes imidlertid av Stabæk. De velger å forlenge sitt opphold etter kanselleringene.
– Det er hysteri, det er panikk der ute – men i Stabæk har vi rimelig kontroll på situasjonen, sier Stabæk-lege Arne Røde til Eurosport mandag formiddag.
At RBK ble hjemme gjorde det mulig å bli værende. Laget skal også spille en kamp Stjørdals/Blink tirsdag.
Så du denne?
picture

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame