Lillestrøm - Rosenborg 1-1
20 ganger på rad har Lillestrøm forsøkt å slå Rosenborg uten å lykkes før i dag.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Men med 1-1 på måltavla slapp trønderne med skrekken. Det etter at Mike Jensen berget ett poeng med et vanvittig volley-treff rundt 15 minutter etter pause.
– Jeg synes det er veldig ufortjent at vi ikke vinner, men under omstendighetene så skal man bare være glad. Du får ta kameraet ned mot gresset, for dette er en skandale. Skal man kalle seg en fotballklubb må man i hvert fall ha noe skikkelig å spille på. Dette er pinlig, sa Mike Jensen etter kampen.

– Kan nesten ikke spille fotball

For gressmatta var en utfordring for spillerne. Ballen humpet og spratt, men forholdene er likt for begge. Jensen mener uansett de burde vunnet.
– Du kan jo nesten ikke spille fotball, men vi prøver og lykkes egentlig ganske okay synes jeg. Men det er en katastrofe. Jeg er så skuffet over dette, fortsatte kapteinen.
– Du virker ikke sånn kjempeblid og fornøyd da?
– Nei, for jeg synes det er rent tull å spille på noe sånt som dette. Det er fotball på toppnivå vi driver med, og da kan vi ikke ha det sånn her. Det er det jeg vil si, sa han.
Se kapteinen snakke om gressmatta under:

To bytter i pausen

Da Daniel Gustavsson mottok ballen fra Thomas Lehne Olsen på en kontring i den første omgangen, bredsidet han inn målet som fikk Rosenborg-fansen til å frykte at det skulle bli nok et tap denne sesongen.
LES OGSÅ: Meling etter posisjonsbyttene: – Har blitt drillet som alt
Og det var liten tvil om at Rosenorg-treneren ikke var fornøyd med å ligge under. Allerede i pausen byttet Eirik Horneland inn Alexander Søderlund og Samuel Adegbenro for Erik Botheim og Gustav Valsvik, mens han kjørte Birger Meling ned på sin vante venstre backposisjon.
– Vi er for endimensjonale i angrepsspillet, når vi kommer over midten er vi bedre. Så må vi bruke spisskompetansen til Samuel og Alex, oppsummerte Horneland i pausen om byttene sine.
Se høydepunktene under:

Nydelig scoring

Rosenborg fortsatte der de slapp mot slutten av første omgang og etter rundt 15 minutter smalt det fra kaptein Mike Jensen. En herlig volley gikk via fingertuppene til Marko Maric, som hørte nettsuset bak seg.
Flere mål ble det derimot ikke, og dermed er Rosenborg fortsatt ubeseiret mot Lillestrøm siden 2008.
– Jeg er aldri fornøyd når vi ikke vinner på hjemmebane. Vi går alltid for å vinne, og vi går opp i ledelsen 1-0. Samtidig så har de ganske bra press og har en del muligheter, fortalte Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson om kampen.
Hør hele intervjuet med Lennartsson her:
Bortelagets trener var mer klar på at dette var en kamp de burde vunnet.
– Jeg synes vi fremstår som et lag med gode holdninger og et lag som evner å komme tilbake igjen. Vi er et lag som virkelig har lyst til å vinne på bortebane, og jeg synes vi produserer nok til å vinne i dag, sa Horneland om kampen.
Alt er likevel ikke rosenrødt for trønderne, som kun ligger på kvalifiseringsplass til nedrykk med seks poeng etter syv kamper.
Lillestrøm har på sin side åpnet så vidt bedre og er på 9. plass med åtte poeng.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39