Mjøndalen - Rosenborg 1-2
Rosenborg hadde en tøff opplevelse i Østerrike i midtuka, da de tapte mot LASK Linz i Europa League-gruppespillet. Mot Mjøndalen på Consto Arena så det ut til å bli en ny nedtur da de slapp inn allerede etter seks minutter, men de fikk etter hvert snudd kampen og tok tre viktige poeng i medaljestriden.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Det er deilig. Vi har vært middels på kunstgress og bortebane, så det var fint å få denne, sa Alexander Søderlund, som var plassert på kanten igjen, til tross for at han helst vil spille i midten.
– Det gikk greit. Det er forskjell å spille i Europa og mot Mjøndalen. Da er det litt lettere, men jeg tror jeg er klart best som spiss, sa han, og la til at han gjør det treneren tror er best.
Kampen startet tungt for gjestene, og med en umiddelbar kalddusj var det mange som trodde at Europa-smellen skulle gli over i ny smell i hjemlig serie. Olivier Occean kriget inn ledelse for hjemmelaget etter bare seks minutter.
Trønderne slo derimot tilbake rundt ti minutter senere. Trondsen ble felt av Liseth, og Alexander Søderlund var kald fra krittmerket.
– Vi får en veldig bra start, men så får vi et uheldig straffespark i mot og må egentlig kjempe hele kampen, sier Julian Faye Lund, som er lånt ut fra nettopp Rosenborg til Mjøndalen.
Over i andre omgang fikk Rosenborg to cornere på rad, og på den andre var marginene på gjestenes side. Joackim Olsen Solberg var uheldig og satte ballen i eget nett med magen.
Se høydepunktene fra kampen her:
Rosenborg var laget som hadde de største mulighetene etter det, men nerven levde helt til siste spark på ballen.
– Andre omgang ble tøffere enn den trengte å bli. Vi kunne blitt flinkere til å holde litt mer i ballen og spilt litt mer fornuftig. Vi blir med på Hawaii-fotballen, og da kan det jo gå begge veier egentlig, fortalte Anders Trondsen til Eurosport.
Også trener Eirik Horneland var enig i at de burde fått avgjort kampen selv.
– Mentalt sett ble det en prøvelse når vi ikke får den tredje scoringen. Da blir den siste halvtimen litt krampeaktig, sa Horneland, som selvfølgelig var fornøyd med å dra i land en fortjent seier.
Kampen endte 2-1 til Rosenborg, som holder avstanden på fire poeng opp til Odd på medaljeplass. Trønderne har ikke vært bortskjemt med poeng på bortebane, og tok bare sin tredje seier på fremmed gress denne sesongen.
Mjøndalen på sin side faller ned på kvalifiseringsplass.
– Jeg gruer meg utover. Det er jævlig å stå å se på kampene, for det er så spennende. Det er åtte kamper igjen, og tre av dem er mot lag som er rundt oss på hjemmebane, så det blir sannsynligvis avgjørende kamper, sier Mjøndalen-trener, Vegard Hansen.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43